Сочевиця - справжній скарбниця поживних речовин, а її ніжний смак перетворює кожен ковток, що доглядає, на справжнє задоволення. Один із найкращих способів насолодитися цією азіатською крупою – готувати сочевий суп.

Давайте познайомимося з простим та смачним рецептом.

Інгредієнти:

  • 280 гр червоної сочевиці;
  • 1 цибулина;
  • 2 морквини;
  • 4 зубчики часнику;
  • 2 склянки томатної пасти;
  • 7 склянок бульйону;
  • рослинна олія;
  • орегано, перець, кмин, сіль за смаком;
  • свіжий кріп.

Спосіб приготування:

  1. Промийте сочевицю кілька разів.
  2. Очистіть та підготуйте цибулю, часник, моркву. Цибулю подрібніть невеликими кубиками, моркву – натріть на тертку, часник подрібніть.
  3. Розігрійте на сковороді олію. Обсмажте цибулю, моркву, додайте часник, спеції. Перекладіть у каструлю та додайте промиту сочевицю, томатну пасту, овочевий бульйон.
  4. Перемішайте усі інгредієнти. Коли суп закипить, зменшіть вогонь і готуйте на мінімальному вогні 25-30 хвилин.
  5. Коли суп буде готовий, зніміть з вогню та подрібніть усі інгредієнти блендером. Потім знову доведіть суп до кипіння.

Подавайте гарячим, прикрасивши свіжою зеленню.

Популярні новини зараз
Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися
Показати ще

Цей сочевий суп-пюре стане справжнім відкриттям для вашого смакового рецептора.

Смачного!

Також наш портал повідомляв, що більше, ніж просто їжа: незвичайні та корисні способи використання яєць у побуті

Раніше Знай.ua стало відомо, лікар Комаровський пояснив, чому не варто міняти курячий бульйон на таблетки: "Це здорово..."

Вам буде цікаво дізнатися про рецепт лінивих вареників для тих, хто зібрався викидати вчорашнє пюре