Сочевиця - справжній скарбниця поживних речовин, а її ніжний смак перетворює кожен ковток, що доглядає, на справжнє задоволення. Один із найкращих способів насолодитися цією азіатською крупою – готувати сочевий суп.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДавайте познайомимося з простим та смачним рецептом.
Інгредієнти:
- 280 гр червоної сочевиці;
- 1 цибулина;
- 2 морквини;
- 4 зубчики часнику;
- 2 склянки томатної пасти;
- 7 склянок бульйону;
- рослинна олія;
- орегано, перець, кмин, сіль за смаком;
- свіжий кріп.
Спосіб приготування:
- Промийте сочевицю кілька разів.
- Очистіть та підготуйте цибулю, часник, моркву. Цибулю подрібніть невеликими кубиками, моркву – натріть на тертку, часник подрібніть.
- Розігрійте на сковороді олію. Обсмажте цибулю, моркву, додайте часник, спеції. Перекладіть у каструлю та додайте промиту сочевицю, томатну пасту, овочевий бульйон.
- Перемішайте усі інгредієнти. Коли суп закипить, зменшіть вогонь і готуйте на мінімальному вогні 25-30 хвилин.
- Коли суп буде готовий, зніміть з вогню та подрібніть усі інгредієнти блендером. Потім знову доведіть суп до кипіння.
Подавайте гарячим, прикрасивши свіжою зеленню.
Цей сочевий суп-пюре стане справжнім відкриттям для вашого смакового рецептора.
Смачного!
Також наш портал повідомляв, що більше, ніж просто їжа: незвичайні та корисні способи використання яєць у побуті
Раніше Знай.ua стало відомо, лікар Комаровський пояснив, чому не варто міняти курячий бульйон на таблетки: "Це здорово..."
Вам буде цікаво дізнатися про рецепт лінивих вареників для тих, хто зібрався викидати вчорашнє пюре