Цибульний пиріг із твердим сиром – справжнє відкриття у світі смачних поєднань. Ця страва сподобається як теплою, так і охолодженою. Воно чудово підходить до борщу, супів або чаю, а ще його так зручно взяти з собою на роботу чи подорож.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяАле цей пиріг можна варіювати! Додайте свіжу петрушку або щіпку фенхелю, щоб надати легкий аромат кропу. А якщо посипати трохи подрібнених волоських горіхів або пластівців мигдалю, страва стане ще смачнішою.
Інгредієнти:
Для тесту:
- 300 г борошна
- 200 г вершкового масла|мастила| 82,5%
- 6 столових ложок сметани 20%
- 10 г розпушувача
Для начинки:
- 6 цибулин
- 4 яйця
- 350 г твердого сиру
- 50 мл соняшникової олії
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Вийміть масло заздалегідь з холодильника, щоб воно розм'якло.
- У великій мисці змішайте 300 г борошна, 10 г розпушувача, щіпку солі, 200 г вершкового масла|мастила| і 6 ст. ложок сметани. Замісіть м'яке тісто.
- Загорніть тісто в плівку та залиште в холодильнику на 40 хвилин.
- Очистіть 6 цибулин від лушпиння і поріжте їх чвертю кільцями.
- Розігрійте сковороду з 50 мл соняшникової олії та обсмажте цибулю до золотистого кольору, додайте сіль до смаку. Перекладіть обсмажену цибулю в миску і залиште охолонути до кімнатної температури.
- Тертий сир (350 г) додайте в миску до цибулі, вбийте 4 яйця і добре перемішайте начинку.
- Нагрійте духовку до 180 градусів.
- Змастіть і посипте мукою|борошном| круглу форму (діаметром 20 см) для випічки.
- Вийміть тісто з холодильника, розкачайте його за розміром форми, враховуючи борти.
- Перекладіть тісто, що розкотило, у форму і рівномірно розподіліть по ньому начинку.
- Випікайте в розігрітій духовці при 200 градусах протягом 25-30 хвилин.
- Дістаньте готовий пиріг цибулі, залиште його у формі, щоб охолонув і стабілізувався при кімнатній температурі.
Поріжте порційні шматочки та подавайте до столу. Зберігайте пиріг у холодильнику і при необхідності підігрійте трохи в мікрохвильовій печі.
Смачного!
Нагадаємо, на ранок нічого не залишиться: рецепт помідорного салату з часниковою заправкою
Раніше ми писали про те, що більше не готую голубці: рецепт ситного капустяного пирога з фаршем