Іноді хочеться порадувати близьких чимось особливим, не вдаючись до великих витрат. Як щодо курки, фаршированої картоплею? Це проста, але смачна страва, яка точно підійде до будь-якого виду вашого вечора.

Пропонований рецепт приготування цієї смачної курки – результат досвіду Марини Гармаш, досвідченої господині із Запоріжжя. Цей рецепт був розміщений нею на Фейсбуці, і ми теж вирішили їм поділитися.

Інгредієнти:

  • 2-2,5 кг курки
  • 5-7 картоплин
  • Рослинна олія
  • Лимонний сік
  • сіль
  • Перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Почніть із ретельної обробки курки. Помийте її та обсушіть паперовим рушником.
  2. Натріть тушку сіллю та чорним меленим перцем як усередині, так і зовні.
  3. Збризкайте лимонним соком і залиште маринуватися на годину-дві або навіть на ніч.
  4. Очистіть картоплю і розріжте її на чотири частини. Залийте окропом на деякий час (10-15 хвилин), після чого злийте воду та підсушіть картоплю.
  5. Додайте сіль, перець за смаком та приблизно ложку олії.
  6. Начиніть черевце курки підготовленою картоплею, потім закріпіть зубочистками і загорніть крила та ніжки фольгою.
  7. Розігрійте духовку до 180°C і викладіть курку на деко, змащене олією. Зверху також варто змастити курку олією.
  8. Запікайте протягом 1,5-2 годин, періодично поливаючи курку витопленим жиром.

За 10-15 хвилин до готовності можна видалити зубочистки, витягнути картоплю і підрум'янити її на деку. Страва, приготовлена ​​за цим рецептом, точно підкорить серця ваших гостей і додасть неповторного смаку до святкового столу!

Приємного апетиту!

Також ми писали, спробуйте додавати не тільки у віскі: як смачно замаринувати курячі стегенця в Pepsi

Популярні новини зараз
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Показати ще

Наш портал радить приготувати курку, що буде соковитою та ніжною: який інгредієнт допоможе зробити філе смачнішою