Іноді хочеться порадувати близьких чимось особливим, не вдаючись до великих витрат. Як щодо курки, фаршированої картоплею? Це проста, але смачна страва, яка точно підійде до будь-якого виду вашого вечора.
Пропонований рецепт приготування цієї смачної курки – результат досвіду Марини Гармаш, досвідченої господині із Запоріжжя. Цей рецепт був розміщений нею на Фейсбуці, і ми теж вирішили їм поділитися.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Інгредієнти:
- 2-2,5 кг курки
- 5-7 картоплин
- Рослинна олія
- Лимонний сік
- сіль
- Перець за смаком
Спосіб приготування:
- Почніть із ретельної обробки курки. Помийте її та обсушіть паперовим рушником.
- Натріть тушку сіллю та чорним меленим перцем як усередині, так і зовні.
- Збризкайте лимонним соком і залиште маринуватися на годину-дві або навіть на ніч.
- Очистіть картоплю і розріжте її на чотири частини. Залийте окропом на деякий час (10-15 хвилин), після чого злийте воду та підсушіть картоплю.
- Додайте сіль, перець за смаком та приблизно ложку олії.
- Начиніть черевце курки підготовленою картоплею, потім закріпіть зубочистками і загорніть крила та ніжки фольгою.
- Розігрійте духовку до 180°C і викладіть курку на деко, змащене олією. Зверху також варто змастити курку олією.
- Запікайте протягом 1,5-2 годин, періодично поливаючи курку витопленим жиром.
За 10-15 хвилин до готовності можна видалити зубочистки, витягнути картоплю і підрум'янити її на деку. Страва, приготовлена за цим рецептом, точно підкорить серця ваших гостей і додасть неповторного смаку до святкового столу!
Приємного апетиту!
Також ми писали, спробуйте додавати не тільки у віскі: як смачно замаринувати курячі стегенця в Pepsi
Наш портал радить приготувати курку, що буде соковитою та ніжною: який інгредієнт допоможе зробити філе смачнішою