Дуже мало часу залишилося до Нового року, тому пропонуємо вам швиденько ознайомитися з цікавою закускою, яка замінить холодець.

І виглядає вона сучасніше. Якщо ви не встигаєте приготувати її для найближчого свята, то завжди можете зробити це наприклад до Різдва, якщо відзначаєте 7 січня або просто так, щоб порадувати себе.

Закуска "Холодець", кадр з відео
Закуска "Холодець", кадр з відео

Інгредієнти для закусочного холодця:

  • м'ясо - 500 г;
  • вода - літр;
  • лавровий лист - 2 шт.;
  • чорний перець - 5 шт.;
  • соль — ч.л.;
  • желатин – 20 г;
  • яйце - 3 шт.

Приготовление закусочного холодца:

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

1. Відварюємо годину м'ясо у воді, додаємо лавровий лист, сіль чорний перець. Варимо під кришкою м'ясо кілька годин, а потім зціджуємо бульйон через сито. У 100 мл бульйону додаємо желатин і ретельно перемішуємо. Залишаємо желатинову суміш на 10 хвилин, тим часом ділимо м'ясо на волокна.

2. Розтоплюємо желатин у мікрохвильовій печі, виливаємо в решту бульйону. Відварюємо яйця до готовності, очищаємо та нарізаємо кожне надвоє. На дно форм для кексів наливаємо трохи бульйону, кладемо по половинці яйця.

Закусочний холодець, кадр з відео
Закусочний холодець, кадр з відео

3. Додаємо на верхівку яйця м'ясні волокна. Заливаємо всі компоненти залишками бульйону. Залишаємо закуску в холодильнику на кілька годин до застигання. Виймаємо з форм холодець з яйцем і подаємо до столу.

Нагадаємо, що з цією стравою ви забудете про Олів'є та Мімозу: рецепт салату з крабових паличок та мандаринів.

Раніше ми повідомляли, що від такого точно не буде похмілля: рецепт новорічної закуски у вигляді помідорів, фаршированими гострим сиром та часником.