Сметанне желе з какао – досить легкий десерт і в приготуванні, і для фігури. Його приготування не займе дуже багато часу, а вийде він ароматним та ніжним і досить освіжаючим.

Подавати таку страву можна як до святкового столу, так і в повсякденному житті.

Желейний десерт. Фото: скрін
Желейний десерт. Фото: скрін

Інгредієнти:

Желатин, в першу чергу, варто змішати з 130 мл холодної води, перемішати та дати набухнути декілька хвилин. Цукор додаємо до сметани та перемішуємо до повного розчинення. Можна збити вінчиком, або міксером, щоб маса вийшла пишною.

Желейний десерт. Фото: скрін
Желейний десерт. Фото: скрін

Коли желатин набухне, перелийте його у каструлю з товстим дном та поставте на невеликий вогонь, щоб він повністю розчинився. Але не потрібно давати йому закипіти. Весь желатин додаємо до сметани та гарно перемішуємо до гладкої та рівномірної консистенції.

Сметану розділіть на дві рівні частини. В одну частину додаємо ванілін, або ванільний цукор та добре перемішуємо до повного розчинення. В другу частину сметанної суміші додаємо какао порошок.

Желейний десерт. Фото: скрін
Желейний десерт. Фото: скрін

Після приготування двох різних сумішей варто починати заповнювати формочки, або звичайні тарілки з глибоким дном. Варто чергувати шари – трохи залити білого желе, дати застигнути, потім з какао, і так по черзі. Зверху натерти шоколад, той, який ви любите. В результаті вийде дуже смачний та незвичайний десерт, всього із декількох простих інгредієнтів.

Нагадаємо, портал Знай інформував, зігріє не тільки ваше тіло, а й душу: рецепт гарячого святкового пуншу з 5 інгредієнтів

Раніше на порталі Знай повідомлялося, запашна домашня випічка зі згущеним молоком: цей ніжний кекс стане вашим улюбленим

Також, наш портал інформував, на Новий рік має бути обов'язково щось солодке: простий рецепт запіканки з мандаринів