Для всіх наших дорогих і шановних читачів є оригінальний рецепт дуже смачного "ледачого оселедця під шубою". Ця страва практично така сама, як і класичний варіант.

Такий варіант "оселедець" дуже підходить для повсякденного меню або для тих, кому категорично не хочеться возитися з намазуванням, але смачного домашнього салату все ж таки хочеться.

Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.

Оселедець під шубою, скріншот: YouTube
Оселедець під шубою, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів:

Оселедець (можна брати філе) - 1 шт.;

Популярні новини зараз
"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні
Показати ще

Картопля - 1 шт.;

Буряк (У мене була дуже дрібна 4шт) - 1 шт.;

Морква – 1 шт.;

Цибуля ріпчаста - 0.5 шт.;

Курячі яйця – 3 шт.;

Майонез – 4 стол.л.;

Зелень (Гілочка кропу та зелена цибуля – для прикраси.) – за смаком;

Сіль за смаком.

Спосіб приготування

Овочі відваріть зручним способом, я всі овочі відварила на пару в мультиварці, в "мундирі". Буряк - 25 хв., на другий захід морква - 15 хв. та картоплю - 20 хв. Овочі бажано не перетравлювати. Яйця зазвичай у воді, після закипання - 9 хв. і одразу під холодну воду.

Оселедець під шубою, скріншот: YouTube
Оселедець під шубою, скріншот: YouTube

Оселедець промийте, обробіть на філе. Для цього варіанта салату наріжте шматочки трохи більші, ніж зазвичай. Покладіть їх одразу в глибокий салатник. Для прискореного способу можна придбати готове філе, але без прянощів.

Оселедець під шубою, скріншот: YouTube
Оселедець під шубою, скріншот: YouTube

Очистіть овочі, цибулю, яйця. Один жовток відразу відкладіть для прикраси верху. Цибулю дрібно наріжте і додайте до оселедця, перемішайте. Також відразу в салатник натріть на великій тертці картопля, морква, яйця. Останній буряк.

Оселедець під шубою, скріншот: YouTube
Оселедець під шубою, скріншот: YouTube

Потім буряки трохи посоліть, додайте майонез і добре перемішайте. Накрийте і заберіть хвилин на 15 - 20 в холодильник, щоб овочі трохи охолонули.

Потім перекладіть салатник для подачі, верх прикрасьте натертим жовтком і гілочками зелені. Можна їсти одразу, додаткового наполягання в холодильнику не потрібно. Салат буде ніжним та соковитим, як і його святковий варіант шарами, смак таким же відмінним та знайомим.

Нагадаємо, солодка інтрига святкового столу: рецепт традиційної куті по-полтавськи.

Раніше повідомлялося, та сама "кислинка": рецепт ароматної заправки до будь-якого салату, слинки потечуть рікою.

Також, з'їдять за секунди: рецепт смачного та соковитого хека в духовці.