М'ясна запіканка – це не тільки смачна, але й максимально проста страва, ідеальна для сімейної вечері або веселого святкового обіду. Одна з найкращих переваг цього рецепту – це його невибагливість та доступність кожного з інгредієнтів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДавайте разом приготуємо цю чудову м'ясну запіканку покроково.
Інгредієнти:
- 500 г м'яса (яловичина, свинина або їх поєднання)
- 2 цибулини
- 3-4 картоплини
- 200 г твердого сиру
- 200 мл сметани
- 3 яйця
- 3 ст. ложки томатного соусу
- 2 ст. ложки рослинної олії
- Сіль, перець, спеції (за смаком)
Спосіб приготування:
- Підготуйте інгредієнти: Наріжте м'ясо кубиками, цибуля – півкільцями, а картопля – тонкими скибочками. Тертий сир залиште осторонь, він знадобиться трохи пізніше.
- Обсмажте м'ясо: Розігрійте олію на сковороді. Обсмажте м'ясо до золотистої скоринки, додайте|добавляйте| цибулю і обсмажуйте до м'якості. Приправте сіллю, перцем та спеціями.
- Створіть соус: Перекладіть м'ясо з цибулею убік, додайте томатний соус на сковороду та обсмажуйте 5-7 хвилин для готовності.
- Шар за шаром: Викладіть картоплю в глибоку форму для запікання, посоліть і поперчіть, додайте трохи соусу. Потім додайте шар м'яса із цибулею. Повторюйте, доки не закінчаться інгредієнти.
- Приготуйте соус: Збийте яйця, додайте сметану, створюючи ніжний соус, який робить страву більш апетитною.
- Запікання та приготування до подачі: Полийте страву яєчним соусом, посипте тертим сиром. Запікайте за 180 градусів Цельсія близько 30-40 хвилин до золотистого кольору.
Вийміть із духовки і дайте трохи охолонути перед подачею. Наріжте на порції та насолоджуйтесь гарячим, ароматним частуванням!
Смачного!
Вам буде цікаво почитати про страву, яку "розмітуть" за лічені хвилини: рецепт домашніх, хрустких бендериків
Також портал Знай.ua писав, пара філе нагодують усю сім'ю: рецепт соковитої курочки під сирною шубкою