На цей раз ми пропонуємо нашим читачам рецепт ароматного пряничного тіста. Із цього тіста ви зможете приготувати не лише смачну, але й гарну випічку. Виявивши трохи терпіння та фантазії, ви зможете розмалювати свої пряники глазур'ю.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДо речі, якщо в період новорічних свят ви подаруєте комусь пряник, то побачите захоплення, почуєте радісне "дякую". При цьому ви самі зарядитеся позитивними емоціями та гарним настроєм.
Про це стало відомо завдяки рецепту одного з українських фудблогерів, що часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.
Що нам потрібно із продуктів
• Борошно - 950 г
• Яйця - 2 шт.
• Мед рідкий - 200 мл
• Масло вершкове - 200 г
• Цукор - 200 г
• Какао-порошок - 1 ст. л.
• Сіль - 0,5 ч. л.
• Сода - 3 ч. л.
• Імбир мелений - 1 ч. л.
• Кориця мелена - 1 ч. л.
• Гвоздика мелена - 1 ч. л.
• Мускатний горіх - 0,5 ч. л.
• Ванільний цукор - 3 г
Спосіб приготування
У мисці з'єднати міксером рідкий мед, цукор та вершкове масло кімнатної температури до однорідної маси. (Якщо у вас мед зацукровився, можна розтопити його на водяній бані, але не кип'ятити в жодному разі.)
Додати яйця, імбир, гвоздику, корицю, мускатний горіх та ванільний цукор. Збити міксером до однорідної маси. Додати борошно (не всю частину залишити для замісу тіста). Додати соду, сіль|соль|. Спершу перемішати тісто силіконовою лопаткою.
Додати какао, продовжити замішувати тісто. Робити це швидко. Посипати стіл борошном, що залишилося, викласти тісто і швидко замісити руками.
Готове тісто розділити на чотири частини, загорнути у харчову плівку. Покласти пряникове тісто в холодильник на ніч. пряникове тісто зберігається в холодильнику 1 місяць.
Нагадаємо, та сама "кислинка": рецепт ароматної заправки до будь-якого салату, слинки потечуть рікою.
Раніше повідомлялося, з'їдять за секунди: рецепт смачного та соковитого хека в духовці.
Також, вчені "заборонили" нічний жор - чому пізно вечеряти дуже небезпечно..