Сочники особливо люблять майже у кожній українській родині. Це те, чим багатьом пахне дитинство, адже їх завжди готувала бабуся, коли ми були маленькими.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВипічку часто продають у магазинах або на ринках, але приготувати її самостійно куди приємніше. Вони є невеликим пиріжком із солодкого пісочного тіста з найніжнішою сирною начинкою. Втім, сир може не тільки бути начинкою, а й входити до складу тіста для сочників, що робить їх ще більш ніжними та соковитими.
Для тесту знадобиться:
- 125 г вершкового масла
- 75 г цукру
- 1 яйце
- 60 г сметани
- 300 г борошна
- 0,5 ч.л розпушувача
- Дрібка солі
Для начинки:
- 400 г кисломолочного сиру
- 70 г цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1 яйце
- 30 г сметани
- 2 ст.л муки
Приготування:
М'яке вершкове масло|мастило| збити з цукром. Додати яйце та сметану. Ще раз збити. Просіяти борошно з розпушувачем та швидко замісити тісто. Загорнути у плівку та прибрати в холодильник на 30-40 хвилин.
Тим часом готуємо начинку: сир добре розім'яти виделкою. Додати яйце, сметану, цукор, ванільний цукор і ще раз розім'яти. Додати|добавляти| муку|борошно| і перемішати лопаткою.
Охолоджене тісто розкотити в тонкий пласт і вирізати кружальця діаметром 10 см. На половинку викласти 1 ст. начинки. Накрити другою половиною. Викласти сочники на лист, змастити яйцем, змішаним з ч.л молока. Випікати при 180С 30-35 хвилин|мінути|.
Нагадаємо про простий рецепт млинців на кислому молоці: виходить смачніше, ніж зі свіжого.
Раніше ми повідомляли про салат "Олів'є" із сухариками: рецепт, який зробить твоє застілля розкішним.