Сочники особливо люблять майже у кожній українській родині. Це те, чим багатьом пахне дитинство, адже їх завжди готувала бабуся, коли ми були маленькими.

Випічку часто продають у магазинах або на ринках, але приготувати її самостійно куди приємніше. Вони є невеликим пиріжком із солодкого пісочного тіста з найніжнішою сирною начинкою. Втім, сир може не тільки бути начинкою, а й входити до складу тіста для сочників, що робить їх ще більш ніжними та соковитими.

Сочники, фото 1000.menu
Сочники, фото 1000.menu

Для тесту знадобиться:

  • 125 г вершкового масла
  • 75 г цукру
  • 1 яйце
  • 60 г сметани
  • 300 г борошна
  • 0,5 ч.л розпушувача
  • Дрібка солі

Для начинки:

  • 400 г кисломолочного сиру
  • 70 г цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 яйце
  • 30 г сметани
  • 2 ст.л муки

Приготування:

М'яке вершкове масло|мастило| збити з цукром. Додати яйце та сметану. Ще раз збити. Просіяти борошно з розпушувачем та швидко замісити тісто. Загорнути у плівку та прибрати в холодильник на 30-40 хвилин.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Тим часом готуємо начинку: сир добре розім'яти виделкою. Додати яйце, сметану, цукор, ванільний цукор і ще раз розім'яти. Додати|добавляти| муку|борошно| і перемішати лопаткою.

Охолоджене тісто розкотити в тонкий пласт і вирізати кружальця діаметром 10 см. На половинку викласти 1 ст. начинки. Накрити другою половиною. Викласти сочники на лист, змастити яйцем, змішаним з ч.л молока. Випікати при 180С 30-35 хвилин|мінути|.

Сочники, фото food.segodnya
Сочники, фото food.segodnya

Нагадаємо про простий рецепт млинців на кислому молоці: виходить смачніше, ніж зі свіжого.

Раніше ми повідомляли про салат "Олів'є" із сухариками: рецепт, який зробить твоє застілля розкішним.