Незабаром Новий рік, і як відомо, до цього потрібно готуватися заздалегідь. Підготувати потрібно не лише список страв, від яких ломиться святковий стіл, а й визначитися з алкогольними напоями.

Якщо покупні напої вам набридли, то можна трохи запаритися і зробити самостійно смачну ягідну настоянку. Для цього вам знадобиться мінімальна кількість інгредієнтів, щоб потім відчути максимум смаку. Якщо пригощати гостей, то найкращим.

Візьміть такі продукти:

  • Смородина червона – 250 г;
  • Смородина чорна – 250 г;
  • Горілка – 500 мл;
  • Цукор – 150 р.

Спочатку необхідно промити ягоди, і написати в чисту скляну банку. У тому випадку, якщо ви використовуєте заморожені ягоди, мити їх не потрібно. Далі додаємо цукор і заливаємо всю цю суміш горілкою, яку підготували заздалегідь.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші
Показати ще

Все це закриваємо кришкою, добре збовтуємо, щоб цукор зміг розчинитися, і ставимо в темне місце приблизно на 2-3 тижні.

Потім, коли мине цей час, слід процідити напій через сито, і пом'яти ложкою ягоди, що вони випустили весь сік. Можна відфільтрувати марлею, щоб настойка була без зайвої м'якоті.

Далі просто перелийте ваш напій у пляшку і поставте в холодильник ще приблизно на тиждень. Після цього можна почати частувати гостей. Смак та аромат ягідної настоянки точно порадує вас.

Нагадаємо, що вже можна подавати до чаю: рецепт торта "Їжа богів" з халвою для справжніх ласунів.

Раніше ми повідомляли про "сухий закон" на Новий рік в Україні: як приготувати безалкогольне шампанське, 2 рецепти.