У мережі є безліч різноманітних рецептів. Страви на будь-який смак, однак, як приготувати хліб, знають далеко не всі.

Таким чином, повідомляється, що вам знадобиться 500 мілілітрів теплої води, 50 г дріжджів, одна чайна ложка солі, і стільки ж цукру. Далі бере 2 столові ложки рослинної олії, і 800 грамів борошна.

У теплу воду додаємо дріжджі, сіль та цукор. Поступово додаємо тужа борошно та масло. Вимішувати тісто варто 10-15 хвилин.

Житній хліб, кадр з відео
Житній хліб, кадр з відео
Як приготувати смачний хліб вдома, фото: скріншот з відео

Як тільки воно буде вільно відставати від рук, це означає, що воно готове.

Популярні новини зараз
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Показати ще

Вимішане тісто накрийте рушником, і поставте в тепле місце ще на півгодини, нам потрібно, щоб воно підійшло.

Готове тісто розподіляємо у форми, які попередньо змащені жиром і посипані борошном. Знову даємо йому настоятися у теплому місці приблизно 30-40 хвилин

Тим часом розігріваємо духовку на 230 градусів і ставимо майбутній хліб на 15 хвилин. Щоб хліб добре зарум'янився, потрібно потім поставити на духовці 200 градусів і пекти ще півгодини.

Хліб, фото: скріншот з відео
Хліб, фото: скріншот з відео

Автор рецепту радить не починати їсти хліб відразу, а дати йому відпочити ще, як мінімум годинку, і лише потім приступати до трапези. Так, рецепт займає багато часу на приготування, проте результат того вартий.

Нагадаємо про "Сухий закон" на Новий рік в Україні: як приготувати безалкогольне шампанське, 2 рецепти.

Раніше ми повідомляли, чому в квашену капусту заборонено додавати цукор та оцет: українці регулярно " грішать".