Квашена капуста дуже популярна серед українців, які рік у рік заготовляють її на зиму. Цей продукт підвищує імунітет і має безліч інших корисних властивостей.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОднак помилки у приготуванні квашеної капусти можуть зробити його шкідливим для здоров'я. Про це
Вона зазначила, що в сезон застуд та поширення респіраторних інфекцій квашена капуста може бути джерелом вітаміну С та сприяти зміцненню імунітету. Однак, слід приготувати його правильно.
"Молочнокисле бродіння при квашенні капусти забезпечує ферментацію цього продукту, завдяки чому він максимально засвоюється організмом, а мікробіом кишечника отримує "ласощі" для зміцнення імунітету”, - пояснила вона.
Дієтолог зазначає, що нічого складного у правильному процесі квашення капусти немає. І якщо все зробити згідно з інструкцією, пробувати цей продукт можна буде вже за добу.
Потрібно взяти свіжовирубану капусту, до неї можна додати не тільки моркву, а й журавлину та брусницю. Потім потрібно залити водою кімнатної температури та покласти зверху вантаж. Фахівець зазначає, що молочнокисле бродіння починається через 18 годин, а ще через 5-6 годин у вас вийде чудовий смачний продукт.
І найголовніше - до продукту не потрібно додавати нічого зайвого! Наприклад, деякі в процесі приготування квашеної капусти використовують цукор навіть не здогадуючись, що цей інгредієнт може негативно вплинути на організм людини з цукровим діабетом, метаболічними порушеннями або надмірною вагою.
А, наприклад, високий вміст солі в продукті може спричинити затримку рідини в організмі. Дієтолог назвала ще одну серйозну помилку, а саме додавання до квашеної капусти оцту.
Нагадаємо, що робити, якщо переперчила борщ: твої продукти не пропадуть дарма.
Раніше ми повідомляли, як зробити котлети соковитими та пишними: гарантовані рецепти.