Квашена капуста дуже популярна серед українців, які рік у рік заготовляють її на зиму. Цей продукт підвищує імунітет і має безліч інших корисних властивостей.

Однак помилки у приготуванні квашеної капусти можуть зробити його шкідливим для здоров'я. Про це розповіла дієтологиня Маргарита Корольова.

Квашена капуста, скріншот: YouTube
Квашена капуста, скріншот: YouTube

Вона зазначила, що в сезон застуд та поширення респіраторних інфекцій квашена капуста може бути джерелом вітаміну С та сприяти зміцненню імунітету. Однак, слід приготувати його правильно.

"Молочнокисле бродіння при квашенні капусти забезпечує ферментацію цього продукту, завдяки чому він максимально засвоюється організмом, а мікробіом кишечника отримує "ласощі" для зміцнення імунітету”, - пояснила вона. Маргарита Корольова

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Квашена капуста, menu
Квашена капуста, menu

Дієтолог зазначає, що нічого складного у правильному процесі квашення капусти немає. І якщо все зробити згідно з інструкцією, пробувати цей продукт можна буде вже за добу.

Потрібно взяти свіжовирубану капусту, до неї можна додати не тільки моркву, а й журавлину та брусницю. Потім потрібно залити водою кімнатної температури та покласти зверху вантаж. Фахівець зазначає, що молочнокисле бродіння починається через 18 годин, а ще через 5-6 годин у вас вийде чудовий смачний продукт.

Квашена капуста, фото: кадр з відео
Квашена капуста, фото: кадр з відео

І найголовніше - до продукту не потрібно додавати нічого зайвого! Наприклад, деякі в процесі приготування квашеної капусти використовують цукор навіть не здогадуючись, що цей інгредієнт може негативно вплинути на організм людини з цукровим діабетом, метаболічними порушеннями або надмірною вагою.

А, наприклад, високий вміст солі в продукті може спричинити затримку рідини в організмі. Дієтолог назвала ще одну серйозну помилку, а саме додавання до квашеної капусти оцту.

Квашена капуста, скріншот: YouTube
Квашена капуста, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що робити, якщо переперчила борщ: твої продукти не пропадуть дарма.

Раніше ми повідомляли, як зробити котлети соковитими та пишними: гарантовані рецепти.