Рецептів приготування сала є безліч, тому вибрати кілька улюблених собі до смаку не складе ніяких труднощів.

Однак, як зробити так, щоб шкірка у сала вийшла м'яка і легко відкушувалась.

Солоне сало, скріншот: YouTube
Солоне сало, скріншот: YouTube

Вважається, що пересолити сало просто неможливо, адже воно просто не бере зайву сіль. У той же час приготувати його так, щоб шкірка легко відкушувалась, під силу не кожному.

Іноді сало виходить дуже смачним, проте шкірка дуже тверда чи гумова. Тому перш за все не варто брати для засолювання продукт, отриманий від старого кнура, частини тіла, де знаходяться молочні залози тварин та інші ділянки.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Сало, скріншот з відео
Сало, скріншот з відео

Тому для засолювання вибирайте сало з тоненькою шкіркою, яка легко протикається наскрізь сірником і має трохи коричневий колір.

Рецепт приготування сала до засолювання

У сковороду налийте трохи води, буквально на дно, потім покладіть сало шкіркою вниз і поставте сковороду на вогонь. Зауважте, що води має бути рівно стільки, щоб вона покривала лише шкірку сала.

Зачекайте, поки вода закипить, і тоді кип'ятіть сало ще протягом 5 хвилин. А далі залишається зняти з вогню та засолити за будь-яким вашим улюбленим рецептом. Після такої обробки зіпсувати сало практично неможливо.

Сало, скріншот з відео
Сало, скріншот з відео

Нагадаємо, що банки почали вибухати або розсіл помутніло: як вирішити популярні проблеми з консервованими огірками.

Раніше ми повідомляли про буряк з хріном і часником на зиму: рецепт, який затьмить навіть аджику .