У поле нашої уваги потрапив дуже цікавий рецепт. Цього разу ми разом дізнаємось, як приготувати справжній делікатес – шкварки. Добре приготовані шкварки просто тануть у роті, вони ароматні та дуже смачні.

Шкварки можна просто посолити та подати як самостійну закуску з чорним хлібом та цибулею, а можна використовувати при приготуванні інших страв.

Шкварки використовують при приготуванні яєчні, з ними смажать картопля, їх готують дуже смачний паштет, ними поливають вареники.

Для роботи нам знадобиться свіже сало. Найкраще для приготування шкварок підходить товсте свиняче сало з невеликими м'ясними прожилками, а ще кілька ложок солі.

Рецепт шкварок, скріншот: YouTube
Рецепт шкварок, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Фальшиві гроші заполонили Україну: де найчастіше зустрічаються та які купюри підробляють Пенсіонерам доплатять 25% до пенсії: хто має право на підвищення Що буде із землею та квартирами громадян за новим законом: критики та юристи хапаються за голову Пенсіонерам виплатять додаткові гроші від держави: які умови та сума
Показати ще

Як готувати

У шматка сала гострим ножем відокремити шкіру. Сало нарізати шматочками приблизно 1,5 х1, 5 сантиметра. Викласти шматочки сала у велику сковороду з товстим дном.

Рецепт шкварок, скріншот: YouTube
Рецепт шкварок, скріншот: YouTube

Рецепт шкварок, скріншот: YouTube
Рецепт шкварок, скріншот: YouTube

Нагрівати на середньому вогні. Коли сало трохи прогріється, зменшити вогонь до низького. Готувати, іноді перевертаючи шматочки сала, 10-15 хвилин. Шкварки готові, коли більшість жиру з них витопиться, а вони стануть рівномірного світло-коричневого кольору і досить сухими.

Рецепт шкварок, скріншот: YouTube
Рецепт шкварок, скріншот: YouTube

Відкинути шкварки на сито, охолодити і потім можна трохи посолити до смаку. Смалец повторно процідити в чистий посуд, закрити кришкою і зберігати в прохолодному темному місці. Шкварки готові. Можна подавати з будь-яким гарніром.

Нагадаємо, можна ласувати на дієті і в піст: легкий і простий салат із грибами та маринованими огірками.

Раніше повідомлялося, цей печінковий торт полюблять усі: давно забутий рецепт для вашого задоволення.

Також, ви пам'ятаєте їх із дитинства, рецепт дивом зберігся: ароматні рибні котлетки за півгодини.