Цей пісний салат може вийти надзвичайно смачним, попри повну відсутність м’ясних продуктів у складі.

Його можна готувати з будь-якими грибами, лише смаженими. Але найкраще будуть до смаку саме печериці: вони швидко смажаться та забезпечують правильний смак та текстуру салату.

Приготування салату. Фото: Youtube
Приготування салату. Фото: Youtube

Інгредієнти:

Для заправки:

  • Гірчиця діжонська – 1 столова ложка;

  • Лимонний сік – 1столова ложка;

  • Солодка паприка – дрібка;

  • Оливкова олія – 1 столова ложка;

  • Сіль, перець – за смаком.

Для початку варто приготувати заправку. Для цього діжонську гірчицю змішайте з оливковою олією, сіллю, перцем та лимонним соком. Перед заправкою салату цю суміш варто збити вилкою, або вінчиком.

Картоплю потрібно запекти в духовці, у фользі, або зварити у шкірці. Готову картоплю почистьте та наріжте середніми шматочками.

Картопля. Фото: скрін youtube
Картопля. Фото: скрін youtube

Гриби почистьте, наріжте середніми шматочками, або скибочками. На пательню налийте олії та роздавіть туди невеликий зубчик часнику. Підсмажений часник приберіть з пательні та засипте туди гриби. Гриби варто смажити до золотистого кольору.

Печериці, кадр з відео
Печериці, кадр з відео

Огірки потрібно розрізати навпіл, а потім невеликими скибками. Зелену цибулю дрібно нарізати та змішати з теплими грибами. Туди ж додайте картоплю та огірки. Заправку перемішайте вінчиком до однорідності та додайте до салату. Якщо є необхідність додайте ще якихось улюблених приправ. Салату варто дати настоятися з заправкою 15 хвилин та можна їсти.

Нагадаємо, портал Знай інформував, ви пам'ятаєте їх із дитинства, рецепт дивом зберігся: ароматні рибні котлетки за півгодини

Раніше на порталі Знай повідомлялося, його полюблять навіть ті, хто не вірить гороскопам: рецепт поживного салату "Зодіак"

Також, наш портал інформував, ситою буде вся родина: кухонний лайфгак, який спростить та прискорить ліплення пельменів