Осінь асоціюється з чаєм та смачними солодощами до гарячих напоїв. В кожної господині є фірмовий рецепт на цю пору року.

Тому сьогодні ми поділимося особливим рецептом шоколадного пирога. Для приготування не знадобиться продуктів із захмарними цінами. Всі інгредієнти можна знайти в своєму холодильнику.

Шоколадний пиріг на сметані та варенні. Фото: скрін
Шоколадний пиріг на сметані та варенні. Фото: скрін

Інгредієнти для приготування:

Сметана - 130 грамів

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Варення або джем - 120 грамів

Олія соняшникова - 25 мілілітрів

Яйця - 1 штука

Цукор - 100 грамів

Борошно - 1 склянка

Розпушувач - 1 чайна ложка

Какао - 10 грамів

Горіхи та родзинки - за бажанням

Цукрова пудра - щоб присипати зверху

Приготувати досить просто. Спочатку змішайте яйця та цукор до утворення однорідної маси. Після чого в окремій ємності в сметану всипте розпушувач та ретельно перемішайте. Після чого об'єднайте суміш яєць та сметани, перемішуючи до однорідності. На наступному етапі поступово всипайте просіяне борошно та какао. Важливо після кожної частини ретельно вимішувати суміш. Далі додайте варення та олію. Якщо ви печете пиріг з горіхами та родзинками, то перед додаванням в тісто обов'язково дрібно поріжте горіхи та попередньо замочіть родзинки.

Шоколадний пиріг на сметані та варенні. Фото: скрін
Шоколадний пиріг на сметані та варенні. Фото: скрін

Додайте їх в тісто та ретельно вимішайте. Духовку розігрійте до 180 градусів. Випікати потрібно 40 хвилин, після чого залишити до остигання та присипати зверху цукровою пудрою.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, такої "мівіни" ти ще не куштував: "швидка" вермішель із перчиком, яйцем та сиром на пательні

Раніше портал Знай інформував, дуже лінивий торт із згущеним молоком "Соня": ви точно пам'ятаєте цей рецепт з дитинства

Також наш портал повідомляв, це чарівні палички: рецепт курячої закуски з минулого до перегляду фільму