У перловці міститься багато поживних речовин, необхідні організму для повноцінного функціонування.

Регулярне вживання каші з перлової крупи допомагає підтримувати красу шкіри і знизити вагу.

Харчо з перловкою

Інгредієнти:

  • Яловичина-300 г
  • Перлова крупа-0,5 склянки
  • Часник-2-3 зубчики
  • Селера-50 грамів
  • Морквина-1 шт.
  • Картопля-1 шт.
  • Цибуля-1 шт.
  • Ткемалі-1 ст. ложка
  • Огірки-2-3 шт.
  • Спеції на свій смак

Приготування:

Популярні новини зараз
ТЦК заганяють українців у боргову петлю – адвокат розповів про підступну схему Не надумайте брати ці яйця: українців попередили про небезпеку у супермаркеті Ці каші варити й не потрібно: екстрений перелік круп для відключення світла Кияни відповіли, кого хочуть бачити новим мером міста: результати опитування
Показати ще

Варимо бульйон. У бульйон додайте лаврушку, цибулю. Поріжте селеру, моркву, картоплю, додайте в бульйон. Через 20 хвилин додаємо подрібнений часник і перловку, попередньо злив воду. На маленькому вогні нехай усе вариться близько години.

Цибулю обсмажуємо в олії, додаємо ткемалі. Трьом огірки та тертці і теж додаємо до засмаження. А також кілька ложок води. Заправку додаємо в суп, даємо ще поваритись протягом 10 хв. Готове харчо з перловкою подаємо із зеленню та за бажанням – зі сметаною.

Суп з перловки, фото: кадр з відео
Суп з перловки, фото: кадр з відео

Плов із перловки з м'ясом

Інгредієнти:

  • Яловичина м'якоть-500 г
  • Перловка-1 стакан
  • Цибуля ріпчаста-2 шт.
  • Морква-1 шт.
  • Томатна паста-1 ст. ложка
  • Перець гострий стручковий-1 шт.
  • Часник голівка – 1 шт.
  • Олія - ​​70 мл.
  • Зіра-1 ч.л
  • Барбарис-1 ст. ложка
  • Паприка мелена-1 ч. ложка
  • Сіль на свій смак

Приготування:

М'ясо очищаємо від жилок та плівочок, промиваємо і нарізаємо на невеликі шматочки. Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву ріжемо брусками. У казан наливаємо олію і добре її нагріваємо.

Викладаємо нарізане м'ясо і смажимо до рум'яної скоринки, потім додаємо цибулю і продовжуємо смажити. Коли цибуля стане золотистого кольору, додаємо моркву та смажимо її до м'якості. Тепер додаємо зіру та томатну пасту, перемішуємо все, смажимо кілька хвилин.

Потім додаємо паприку та барбарис, кладемо в казан гострий перчик і очищену від лушпиння головку часнику. Наливаємо в казан гарячу воду так, щоб вона піднімалася над м'ясом приблизно на 1,5-2 сантиметри. Коли рідина закипить, солимо її, накриваємо кришкою казан і гасимо всі 40 хвилин.

Перлову крупу добре промиваємо і викладаємо на рушник, щоб вона обсохла. Кладемо перловку на нагріту сковороду і обсмажуємо пару хвилин без додавання олії, поки вона не дасть приємний горіховий аромат. Після цього викладаємо її в казан, рівномірно розподіляємо і заливаємо окропом, він повинен підніматися нам крупою на 2 сантиметри.

Коли рідина закипить, робимо найменший вогонь, прикриваємо кришкою казан і готуємо плов протягом 40-45 хв. Коли крупа розвариться, а рідина повністю випарується, знімаємо плов із вогню і перемішуємо його.

Плов з перловки, фото: кадр з відео
Плов з перловки, фото: кадр з відео

Перловка з грибами у горщику

Інгредієнти:

  • Перловая крупа - 1 стакан
  • Печериці-150 г
  • Сіль на свій смак
  • Олія - ​​на свій смак
  • Вода-на свій смак

Приготування:

Перлову крупу ретельно промиваємо. Потім злегка обсмажуємо на олії, щоб перловка трохи підрум'янилася. Нарізаємо печериці і додаємо їх у сковороду до перловки. Продовжуємо смажити протягом 6-8 хвилин.

Викладаємо обсмажену перловку з печерицями в горщик і заливаємо окропом, щоб вода була на 2 пальці вище за рівень перлівки. Солимо і додаємо лавровий лист. Накриваємо горщики кришками і ставимо в духовку запікатися при температурі 200-220 градусів до закипання, потім зменшуємо вогонь до 180 градусів і залишаємо на 60-80 хвилин. Перловка повинна стати м'якою і увібрати в себе всю рідину.

Перловка з грибами, фото: кадр з відео
Перловка з грибами, фото: кадр з відео

Перлова каша з м'ясом, грибами та овочами

Інгредієнти:

  • Перлова крупа-1,5 склянки
  • Яловичина-400 г
  • Печериці-200 г
  • Зелений горошок-100 г
  • Цибуля-1 шт.
  • Морква-1 шт.
  • Сіль, перець, спеції – на смак
  • Рослинна олія-для смаження

Приготування:

Перлову крупу промити та замочити у великій кількості води на ніч. Вранці воду злити, ще раз промити і відварити перловку до готовності у підсоленій воді. Коли перловка буде готова, воду злити та укутати каструлю ковдрою.

М'ясо порізати на порційні шматки і обсмажити на олії. Посолити, поперчити, додати спеції на свій смак. Додати воду та гасити до готовності приблизно 40 хвилин.

Гриби промити, нарізати на 4 частини і додати до м'яса. Гасити 10-15 хвилин. Моркву нарізати соломкою, цибулю – кубиками. Додати овочі до м'яса та грибів, гасити протягом 10 хвилин під закритою кришкою.

Коли овочі стануть м'якими, додати горошок і готувати трохи більше 2 хвилин. До перлової крупи додати овочі та гриби. Акуратно перемішати, потримати на вогні 1-2 хвилини та подавати до столу.

Перловка з м'ясом, фото: кадр з відео
Перловка з м'ясом, фото: кадр з відео

Перлова каша з грибами та куркою

Інгредієнти:

  • Крупа перловая - 1 стакан;
  • Цибуля ріпчаста-1 штука;
  • Печериці-200 грамів;
  • Курка – 200 грамів;
  • Прянощі-на свій смак;
  • Сіль на свій смак;
  • Масло вершкове-50 грам;
  • Олія - ​​1 столова ложка.

Приготування:

Ретельно промити крупу холодною водою, замочити з вечора у холодній воді. Вранці ще раз промити. Наливаємо в каструлю окріп з розрахунку: на склянку перлової крупи трохи більше склянки води, додаємо сіль та олію. Засипаємо крупу, доводимо до кипіння та варимо до загусання на маленькому вогні під кришкою.

Вода має вся випаруватися. Залишити в теплому місці на 2 години, щоб каша дійшла. Дрібно нашатковану цибулю пасерувати. Куряче філе нарізаємо соломкою, додаємо до цибулі та продовжуємо гасити.

Нарізаємо гриби та кидаємо до курки. Коли зайва волога випарується, додаємо кашу, ретельно та рівномірно перемішуємо. Додаємо прянощі та спеції на свій смак, даємо потомитися на невеликому вогні 15 хвилин.

Перловка з м'ясом, фото: кадр з відео
Перловка з м'ясом, фото: кадр з відео

Нагадаємо про ситний обід дітям до школи чи чоловіка на роботу: як приготувати просту запіканку з гречки та фаршу.

Раніше ми повідомляли, що близькі точно оцінять такий сніданок та попросять добавки: простий рецепт яблучно-морквяних сирників.