Одна з найкращих закусок усіх часів - солоненьке сало в розсолі, по-сільському.

Спосіб приготування дуже простий, але самий ароматний і смачний. Вибираючи сало в магазині, переконайтеся, що воно свіже та м'яке – проткніть його ножем – ніж має плавно входити до сала без зайвих зусиль.

сало, скріншот з відео
сало, скріншот з відео

Інгредієнти:

  • Сало - 1-1,2 кг;
  • Водa - 1 л;
  • Сіль - 4 ст. л;
  • Лавровий лист - 4-5 шт;
  • Перець запашний горошком – 2-3 ч. ложки;
  • Перець чорний горошком – 10-15 шт;
  • Часник - 7-8 зубчиків

Приготування:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Показати ще

1. Сaло добре почистити ножем, вимити, обсушити паперовими рушниками. Розрізати на невеликі шматочки.

рецепт, скріншот
рецепт, скріншот
сало по-сільськи

2. Розчиніть сіль у теплій воді.

рецепт, скріншот
рецепт, скріншот
сало по-сільськи

3. Дайте розсолу аакіпіти, додайте лавровий лист, чорний і запашний перець горошком. Прокип'ятіть 3-4 хвилини і добре остудіть.

рецепт, скріншот
рецепт, скріншот
сало по-сільськи

4. Часник нарізати.

рецепт, скріншот
рецепт, скріншот
сало по-сільськи

5. Викласти на дно банки або іншого посуду частинку часнику. Поверх часнику викласти шматочки сала. Чергувати сало з часником, викладаючи в ємність.

рецепт, скріншот
рецепт, скріншот
сало по-сільськи

Лавровий лист вийняти з розсолу і покласти його в посуд з солом. Залийте сало розсолом так, щоб розсол повністю його покривав.

6. Натиснути тарілкою і поставити зверху бaнку з водою або інший вантаж. Залишити сaло в розсолі на 2-3 доби при кімнатній температурі. Потім ставимо в холодильник на 2-3 діб.

рецепт, скріншот
рецепт, скріншот
сало по-сільськи

7. Сало солоне по-сільському дістати з розсолу, обсушити паперовими рушниками. Можна нарізати і подавати до столу.

Нагадаємо, що ідеальна пара - борщ: рецепт ніжних пампушок з часниковим соусом. >

Раніше ми повідомляли про соковиті котлети з товстолобика – смачний рецепт, який обов'язково приживеться на вашій кухні .