Одна з найкращих закусок усіх часів - солоненьке сало в розсолі, по-сільському.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСпосіб приготування дуже простий, але самий ароматний і смачний. Вибираючи сало в магазині, переконайтеся, що воно свіже та м'яке – проткніть його ножем – ніж має плавно входити до сала без зайвих зусиль.
Інгредієнти:
- Сало - 1-1,2 кг;
- Водa - 1 л;
- Сіль - 4 ст. л;
- Лавровий лист - 4-5 шт;
- Перець запашний горошком – 2-3 ч. ложки;
- Перець чорний горошком – 10-15 шт;
- Часник - 7-8 зубчиків
Приготування:
1. Сaло добре почистити ножем, вимити, обсушити паперовими рушниками. Розрізати на невеликі шматочки.
2. Розчиніть сіль у теплій воді.
3. Дайте розсолу аакіпіти, додайте лавровий лист, чорний і запашний перець горошком. Прокип'ятіть 3-4 хвилини і добре остудіть.
4. Часник нарізати.
5. Викласти на дно банки або іншого посуду частинку часнику. Поверх часнику викласти шматочки сала. Чергувати сало з часником, викладаючи в ємність.
Лавровий лист вийняти з розсолу і покласти його в посуд з солом. Залийте сало розсолом так, щоб розсол повністю його покривав.
6. Натиснути тарілкою і поставити зверху бaнку з водою або інший вантаж. Залишити сaло в розсолі на 2-3 доби при кімнатній температурі. Потім ставимо в холодильник на 2-3 діб.
7. Сало солоне по-сільському дістати з розсолу, обсушити паперовими рушниками. Можна нарізати і подавати до столу.
Нагадаємо, що ідеальна пара - борщ: рецепт ніжних пампушок з часниковим соусом. >
Раніше ми повідомляли про соковиті котлети з товстолобика – смачний рецепт, який обов'язково приживеться на вашій кухні .