Одна з найкращих закусок усіх часів - солоненьке сало в розсолі, по-сільському.

Спосіб приготування дуже простий, але самий ароматний і смачний. Вибираючи сало в магазині, переконайтеся, що воно свіже та м'яке – проткніть його ножем – ніж має плавно входити до сала без зайвих зусиль.

сало, скріншот з відео
сало, скріншот з відео

Інгредієнти:

  • Сало - 1-1,2 кг;
  • Водa - 1 л;
  • Сіль - 4 ст. л;
  • Лавровий лист - 4-5 шт;
  • Перець запашний горошком – 2-3 ч. ложки;
  • Перець чорний горошком – 10-15 шт;
  • Часник - 7-8 зубчиків

Приготування:

Популярні новини зараз
ТЦК заганяють українців у боргову петлю – адвокат розповів про підступну схему Закінчення війни вже близько – старець Діонісій обнадіяв українців пророцтвом Для власників квартир приготували новий тарифний "сюрприз": яка послуга дорожчає У YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом
Показати ще

1. Сaло добре почистити ножем, вимити, обсушити паперовими рушниками. Розрізати на невеликі шматочки.

рецепт, скріншот
рецепт, скріншот
сало по-сільськи

2. Розчиніть сіль у теплій воді.

рецепт, скріншот
рецепт, скріншот
сало по-сільськи

3. Дайте розсолу аакіпіти, додайте лавровий лист, чорний і запашний перець горошком. Прокип'ятіть 3-4 хвилини і добре остудіть.

рецепт, скріншот
рецепт, скріншот
сало по-сільськи

4. Часник нарізати.

рецепт, скріншот
рецепт, скріншот
сало по-сільськи

5. Викласти на дно банки або іншого посуду частинку часнику. Поверх часнику викласти шматочки сала. Чергувати сало з часником, викладаючи в ємність.

рецепт, скріншот
рецепт, скріншот
сало по-сільськи

Лавровий лист вийняти з розсолу і покласти його в посуд з солом. Залийте сало розсолом так, щоб розсол повністю його покривав.

6. Натиснути тарілкою і поставити зверху бaнку з водою або інший вантаж. Залишити сaло в розсолі на 2-3 доби при кімнатній температурі. Потім ставимо в холодильник на 2-3 діб.

рецепт, скріншот
рецепт, скріншот
сало по-сільськи

7. Сало солоне по-сільському дістати з розсолу, обсушити паперовими рушниками. Можна нарізати і подавати до столу.

Нагадаємо, що ідеальна пара - борщ: рецепт ніжних пампушок з часниковим соусом. >

Раніше ми повідомляли про соковиті котлети з товстолобика – смачний рецепт, який обов'язково приживеться на вашій кухні .