Для наших читачів є рецепт дуже корисної та смачної страви з курячої печінки – паштет. Ви й самі розумієте, що він готується відносно швидко. У магазині такого точно не купіть, хіба що у крафтових точках.

Цього разу робимо смачний домашній паштет із курячої печінки, цибулі, моркви та вершкового масла. З мінімальної кількості інгредієнтів виходить ніжний та м'який паштет для бутербродів.

Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв.

Паштет з курячої печінки, скріншот: YouTube
Паштет з курячої печінки, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів

•Печінка куряча - 500 г

Популярні новини зараз
ТЦК отримали офіційний дозвіл запихувати чоловіків в автобуси – є певні умови Викорініть з себе "радянщину": 5 звичок, які час залишити в минулому У YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом Вибачте, банк безсилий: у клієнтів "Привату" зникають з карт останні гроші
Показати ще

•Масло вершкове - 100-200 г (або до смаку)

•Олія - ​​для смаження

•Цибуля ріпчаста - 1 шт.

•Морква – 1 шт.

•Перець чорний горошком – 5 шт.

•Перець запашний горошком – 2-3 шт.

•Лист лавровий - 1-2 шт.

•Сіль за смаком

Паштет з курячої печінки, скріншот: YouTube
Паштет з курячої печінки, скріншот: YouTube

Спосіб приготування

Перед тим як приготувати паштет із курячої печінки, підготуємо необхідні продукти. Цибулю нарізаємо півкільцями. Моркву натираємо на великій тертці. На олії обсмажуємо цибулю до прозорості.

Паштет з курячої печінки, скріншот: YouTube
Паштет з курячої печінки, скріншот: YouTube

Додаємо моркву. Обсмажуємо до м'якості на помірному вогні. Печінка добре промиваємо, просушуємо паперовими рушниками та розрізаємо навпіл. Цибулю та моркву знімаємо зі сковороди. Печінка злегка обсмажуємо з усіх боків.

Тепер додаємо спеції. Туди ж - обсмажені цибуля та морква, 1 ст. ложку вершкового масла|мастила| від загальної кількості. Гасимо під кришкою 20 хвилин.

Паштет з курячої печінки, скріншот: YouTube
Паштет з курячої печінки, скріншот: YouTube

Забираємо всі спеції, щоб вони не траплялися у готовому паштеті.
Пропускаємо печінку з овочами через м'ясорубку (у мене насадка із найменшими отворами).

Паштет з курячої печінки, скріншот: YouTube
Паштет з курячої печінки, скріншот: YouTube

Додаємо м'яке вершкове масло. (За бажанням можна додати більше вершкового масла, ніж зазначено в рецепті, - печінковий паштет буде ніжнішою та м'якішою консистенції, але й жирнішим.)

Печінковий паштет готовий. Можна насолоджуватися домашнім ніжним паштетом із курячої печінки. Він чудово підходить як перекушування або ситний сніданок.

Нагадаємо, підкорить смаком з перших секунд: рецепт неймовірної запіканки з баклажанами та грибами під сиром.

Раніше повідомлялося, хек, запечений з картоплею, сиром та сметаною: відмінний варіант корисної та ситної страви.

Також, рецепт паштету з печінки та баклажанів: ситна та цікава консервація на зиму.