Повидло або варення з яблук на зиму можна приготувати у різний спосіб.

Пропонуємо спробувати наступніваріантиароматного та красивого фруктового варення.

Зимові яблука. Фото: скрін Ютуб
Зимові яблука. Фото: скрін Ютуб

Варення-п'ятихвилинка з яблук

Підготовлені яблука нарізати на шматочки 1,5-2 див і засипати цукром. Залишити їх на годину, періодично перемішуючи. Коли з'явиться сік, поставити на слабкий вогонь і довести до кипіння, постійно енергійно помішуючи, щоб яблука не пригоряли.

Викласти яблука у підготовлені скляні банки та закатати кришками, зберігати у будь-якому місці. На 1 кг очищених від серцевини та шкірки яблук потрібно 150-200 г цукру.

Популярні новини зараз
Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

Яблука, фото: pixabay.com
Яблука, фото: pixabay.com

Варення з печених яблук

Яблука очистити і нарізати на шматочки, засипати цукром, скласти в емальовану каструлю і поставити в гарячу духовку. Спечені яблука розфасувати у підготовлені скляні банки та закатати. Варення із яблук солодких сортів можна приготувати без цукру. На 1 кг очищених від серцевини та шкірки яблук потрібно 100-150 г цукру.

Желе-варення з яблук

Нарізати на вісім частин яблука і змішати з|із| нарізаними скибочками лимонів разом зі шкіркою і насінням, залити водою, щоб|аби| вона покрила фрукти, і варити до м'якості. Сік процідити і додати цукру, варити на сильному вогні, поки сироп не загусне. Перевірити це можна в такий спосіб - крапля сиропу на блюдечку не повинна розпливатися).

Яблучний джем, скріншот: YouTube
Яблучний джем, скріншот: YouTube

За 2-3 хвилини до зняття желе з вогню додати лимонну кислоту та за бажанням ядро ​​очищеного висушеного волоського горіха. Банки заклеїти целофаном. На 2 кг яблук – 2 лимони, на 1 л соку – 750 г цукру, 1 ч. ложка лимонної кислоти, 50 г ядер волоського горіха.

Варення з райських яблук

Промити яблука в холодній воді, очистити від стеблинок, викласти в мідний таз або емальовану миску, засипати цукровим піском, залити водою і поставити в тепле місце.

Наступного дня варити 1,5-2 години на невеликому вогні. Щоб визначити, чи готове варення, капнути на блюдце та розділити краплю на дві частини. Якщо вони зіллються повільно, варення вдалося.

Яблука, фото: pixabay.com
Яблука, фото: pixabay.com

Нагадаємо про незвичайний рецепт тертого пирога з калиною: обов'язково приготуйте цієї осені під філіжанку чаю.

Раніше ми повідомляли, що побалуйте себе смачним сніданком у вихідний: як приготувати солодкі грінки з яблуками.

Також не зайвою буде заготівля "сніданок туриста" на зиму з овочів та рису: простий рецепт універсального салату.