Ця страва дуже схожа на звичні всім пельмені, але у відкритому вигляді. Виходить так само соковито, смачно та ситно. Такі човники з фаршем однозначно вразять рідних та гостей.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПеревага рецепту в тому, що човники готуються на сковороді досить швидко і просто. До того ж в додаток йде овочева подушка.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне: 200 г
- Яйце: 1 шт.
- Яловичий фарш: 200 г
- Вода: 85 мл
- Цибуля: 2 шт.
- Болгарський перець: 2 шт.
- Помідори: 1 шт.
- Картопля: 4 шт.
- Томатная паста: 1 ст. л.
- Соняшникова олія: 50 мл
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений): за смаком
Процес приготування:
У глибокій мисці змішайте борошно з 1 ч. л. солі. Зробіть поглиблення в центрі та вбийте яйце. Влийте 85 мл води та замісіть тісто. Залишіть на 10 хвилин під мискою або плівкою.
Очистіть 1 картопля, 1 цибулину та 1 болгарський перець, наріжте дрібними кубиками. Змішайте з фаршем, посоліть і поперчіть. Розігрійте масло і обсмажте цибулю і перець, що залишився, попередньо нарізавши їх на середні шматочки. Додати подрібнений помідор і томатну пасту.
Очистіть 3 картоплі і наріжте кружальцями завтовшки 0,5-0,7 см. Викладіть зверху на засмажку, посоліть і зніміть з вогню. Присипте поверхню борошном і розкотіть тісто до товщини 2-3 мм. Виріжте кружальця за допомогою форми діаметром 5-7 см. Викладіть на кожний по 1 ст. л. фаршу і сформуйте човники.
Викладіть їх на овочеву подушку. Якщо залишиться фарш, розподіліть його між човниками. Залийте окропом, щоб вода доходила до середини човників. Накрийте кришкою та доведіть до кипіння. Готуйте 15 хвилин на середньому вогні, а потім зменште вогонь до слабкого і тушкуйте ще 15 хвилин. Вимкніть газ, відкрийте кришку та залиште на 10 хвилин.
Нагадаємо, так смачно, що аж зуби зводить: рецепт ситного лечо по-закарпатськи з ковбаскою та яйцями
Раніше ми писали про те, що срортсмени обожнюють цей десерт: рецепт млинців з вівсяних пластівців
Як повідомляв Знай.ua, мінімум тіста - максимум начинки: рецепт смачного і бюджетного пирога з капустою