Курячі шлуночки мають свої особливості, тому головний секрет - у часі приготування та ступеня гасіння.

Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій: 4

Інгредієнти:

  • 700 г курячих шлуночків
  • 1 середня головка цибулі
  • 2 морквини
  • 2 ст. томатної пасти
  • 1 ст. сметани
  • сіль та перець за смаком
  • 1 зубчик чеснока
  • олія пісна для смаження

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити зі своєї кишені: водоканальники попередили з приводу лічильників Окупанти продовжують принижуватись перед Китаєм: тепер готові продати стратегічну територію "Ми повинні побачити його за ґратами": українці лютують через напад Тищенка з охоронцями на ветерана ЗСУ Плюс 570 грн щомісяця: в Україні пенсіонерам дозволили отримати "бонус" до основних виплат
Показати ще

Приготування:

Головний секрет - це знати, скільки часу потрібно щоб зробити цю страву дійсно смачною та м'якою. Щоб смачно потушкувати шлунки нам знадобляться овочі, курячий шлунок або пупки курчат. Перед вами рецепт тушкованих шлунків курки.

  1. Курячі шлунки промити, очистити від жовто-зелених плівок, якщо такі є. Плівка сильно псує смак страви. Обсушуємо на паперових рушниках, але не надто довго. Плівки під час приготування на шлунках не повинно бути.
  2. У сковороду налити олію і посмажити курячі шлунки 5-7 хвилин, найкраще на сильному вогні, далі вогонь зменшуємо, трохи солимо, наливаємо півсклянки води і смажимо хвилин 30-35.
  3. Поки шлунки та пупи готуються цибулю почистити, нарізати півкільцями, моркву - брусочками (можна потерти, якщо хочете дрібніші), часник - кільцями (або пропускаємо через часникодавку).
  4. Через півгодини після того, як шлунки тушкуються, цибулю і моркву швидко відправляємо до шлунків, обсмажуємо, щоб вони (цибуля і морква) стали м'якими. Це приблизно 7-10 хвилин. Наприкінці додаємо часник. Солимо, перчимо до смаку. Тушкувати в сковороді ще 10 хвилин до готовності.
  5. Разом виходить, що загалом наші тушковані курячі шлунки готувались близько години. Ось тепер вони стали м'якими та смачними. Додаємо томатну пасту та сметану (можете використовувати вершки 10-15%). Перемішуємо, додаємо улюблені спеції, наприклад, чебрець і трохи куркуми. Тушкуємо ще 5 хвилин.

І ось наші курячі шлунки, тушковані з цибулею та морквою готові. Як гарнір можна подати зі свіжими овочами або додати в салат. Такі рецепти є універсальними, а значить ви можете придумати безліч різних варіантів подачі. Добре підходять картопляне пюре, горошниця, макаронні вироби або гречка.

Нагадаємо про морквяний торт без випічки , цукру та яєць: рецепт для тих, хто хоче побалувати себе на дієті.

Раніше ми повідомляли про варення відразу з шести фруктів: такого точно не їли ваші знайомі і ви зможете здивувати всіх рецептом.