Лазанья є ситною та дуже смачною стравою, якій не потрібні ні гарніри, ні соуси. І навіть незважаючи на наявність тонких листів тіста, лазанью можна їсти навіть на дієті завдяки курочці.

Рецепт, який сподобається людям, що переживають за свою фігуру, підказав український блогер Алекс Міль у своєму Instagram. Лазанью зможе приготувати кожен, головне підготувати необхідні інгредієнти.

Куряча лазанья, кадр з відео
Куряча лазанья, кадр з відео

Інгредієнти:

  • 400 г вареного курячого філе
  • 100 г цибулі + 50 г зеленої цибулі
  • 140 г солодкого перцю
  • 3 зубчики часнику
  • олія для смаження
  • 400 г помідорного пюре
  • сіль, перець, паприка, орегано, 2-3 листи лаврушки
  • 4-6 листів для лазаньї

Для соусу:

Популярні новини зараз
Жителів сіл та райцентрів почнуть мобілізувати по-новому: Кабмін радикально змінив правила Головне за 16 червня: супермаркети не приймають купюри, друге подорожчання електроенергії та блокування карток українців Звички доведеться міняти: Нацбанк оголосив про великі зміни Закінчення війни вже близько – старець Діонісій обнадіяв українців пророцтвом
Показати ще
  • 400 мл молока
  • 2 ст.л муки
  • 25 г вершкового масла
  • сіль, перець, мускат
  • 80 г твердого сиру або моцарели

Як приготувати:

У сковороду вливаємо олію. Вкидаємо рубаний часник, цибулю та зелену цибулю, солодкий перець, і обсмажуємо 5 хв, перемішуючи. Вкидаємо нарізане відварене куряче філе, заливаємо помідорне пюре, вкидаємо спеції - сіль, перець, паприку, орегано. Перемішуємо, вкидаємо 2-3 аркуші лаврушки, і тушкуємо на малому вогні 12-15 хв.

Для соусу нагріваємо каструлю, вкидаємо і розтоплюємо масло. Закидаємо 2 ложки борошна і віночком ретельно вимішуємо. Вливаємо молоко і постійно перемішуємо віночком. Вкидаємо спеції - сіль, перець, і обов'язково мускат. Перемішуючи, готуємо до легкого загустіння соусу.

Тепер складаємо лазанью - на дно викладаємо м'ясний шар, далі шар соусу бешамель, і 2-3 листи для лазаньї зверху, і так продовжуємо, доки не закінчаться інгредієнти. Зверху присипаємо тертим сиром, накриваємо фольгою. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хв. Знімаємо фольгу та готуємо ще 12-15 хв.

Нагадаємо, хрусткий салат, сметанно-часниковий соус або фарширована: 3 найкращі рецепти з гарбуза

Раніше ми писали про те, що святкова страва на Хелловін: готуємо фаршировані перці, які точно вражають гостей

Як повідомляв Знай.ua, навіть смачніше за оригінал: як приготувати ті самі хрусткі пиріжки з МакДональдз