Фаршировані перці на Хелловін, фото з відкритих джерел
До святкування Геловіну багато людей не тільки обирають собі костюми, але й складають меню. Щоб вразити гостей, можна приготувати "жахливу" гарячу страву - фаршировані перці.
У фаршированих перцях слід вирізати очі, ніс і рот, щоб вони були схожі на Джека-ліхтаря - символ найстрашнішого в історії свята. У цьому рецепті начинка в перцях виходить дуже соковитою та смачною.
Підготувати перці (найкраще брати жовті та помаранчеві). Зрізати верхню частину як кришечку, відкласти. Очистити від насіння. Вирізати гострим ножем очі, ніс та рот. Потім варити в окропі 2-3 хвилини. Остудити. Рис промити та відварити до готовності.
У глибокій сковороді розігріти олію, потім обсмажити фарш до відсутності червоних місць. Додати сіль, перець, спеції за смаком (добре підійде суміш для фаршу та орегано). Додати у фарш квасолю, попередньо виливши рідину з банки. Як слід перемішати та гасити 5 хвилин. Додати в суміш соус, перемішати, накрити кришкою і гасити 5 хвилин.
Додати в суміш рис, перемішати, тушкувати під кришкою кілька хвилин на маленькому вогні.
У кожен перець покласти приблизно 2 ложки суміші, що вийшла (не варто класти занадто багато), потім додати тертий сир (краще брати тверді сорти). Накрити перці "кришечками", поставити на лист і запікати близько 12 хвилин на 180 градусах. За бажання жовті перці можна промазати червоним соусом, ніби вони забруднені в крові. Подавати гарячими.