Осінь щедра на овочі та фрукти. Саме час запасатись ними на зиму, а також готувати смачні заготівлі.

Пропонуємо скуштувати наступний рецепт неймовірно смачного варення з осінніх фруктів.

фрукти, фото Pxhere
фрукти, фото Pxhere

Варення не потребує особливих витрат чи зусиль, проте потрібно буде приділити час та терпіння, щоб очистити та нарізати всі інгредієнти. Однак, коли взимку ви змащуватимете це ароматне і апетитне варення на скоринку свіжого хліба і ласуватиме ним з гарячим чаєм, ви переконаєтеся, що всі ці зусилля не були марними.

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Настав час "розхльобувати": водоканали попередили про нове підвищення тарифів Гороскоп на тиждень 24-30 червня для всіх знаків Зодіаку: смуга удачі Тельців, напруга Водоліїв та розчарування Дів Громадський транспорт обійдеться дорожче: українцям офіційно підвищили тарифи Як уберегти новий холодильник від постійних відключень світла: запам'ятай ці правила
Показати ще
  • Груша – 3 шт.
  • Яблука 3 шт.
  • Апельсин 1шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Виноград 300 г
  • Слива 300 г
  • Цукор 1 кг
  • Вода 200 мл

Ціни на фрукти, скріншот з відео
Ціни на фрукти, скріншот з відео

Приготування:

Спочатку добре помийте всі фрукти, ягоди та цитрусові. З груш видаліть серцевини і наріжте скибочками завтовшки 0,5 см. Далі покладіть їх у киплячу воду, доведіть до кипіння і злийте відвар. Додайте|добавляйте| в нього цукор і зваріть сироп на невеликому вогні. Весь час треба його помішувати. Загалом вам знадобиться для цього близько 10 хвилин.

У яблук також видаліть серцевини, наріжте скибочками і покладіть сироп. Тепер додайте шматочки груш, винограду та половинки слив. Апельсин і лимон наріжте пластинками шириною 0,5 см. Видаліть кісточки, залийте 100 мл води, доведіть до кипіння, потім додайте в сироп з фруктами.

Варення потрібно варити протягом 15-20 хвилин після закипання, доки фрукти не стануть прозорими. Після цього розкладіть варення у стерилізовані банки та закрийте кришками.

Фрукти, кадр з відео
Фрукти, кадр з відео

Нагадаємо, що без цього рецепту – ти не кухар: найпростіший спосіб замісити листкове тісто.

Раніше ми повідомляли, що занадто м'яка або гірка квашена капуста: 5 помилок, яких припускаються багато хто.