Осінь щедра на овочі та фрукти. Саме час запасатись ними на зиму, а також готувати смачні заготівлі.

Пропонуємо скуштувати наступний рецепт неймовірно смачного варення з осінніх фруктів.

фрукти, фото Pxhere
фрукти, фото Pxhere

Варення не потребує особливих витрат чи зусиль, проте потрібно буде приділити час та терпіння, щоб очистити та нарізати всі інгредієнти. Однак, коли взимку ви змащуватимете це ароматне і апетитне варення на скоринку свіжого хліба і ласуватиме ним з гарячим чаєм, ви переконаєтеся, що всі ці зусилля не були марними.

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Показати ще
  • Груша – 3 шт.
  • Яблука 3 шт.
  • Апельсин 1шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Виноград 300 г
  • Слива 300 г
  • Цукор 1 кг
  • Вода 200 мл

Ціни на фрукти, скріншот з відео
Ціни на фрукти, скріншот з відео

Приготування:

Спочатку добре помийте всі фрукти, ягоди та цитрусові. З груш видаліть серцевини і наріжте скибочками завтовшки 0,5 см. Далі покладіть їх у киплячу воду, доведіть до кипіння і злийте відвар. Додайте|добавляйте| в нього цукор і зваріть сироп на невеликому вогні. Весь час треба його помішувати. Загалом вам знадобиться для цього близько 10 хвилин.

У яблук також видаліть серцевини, наріжте скибочками і покладіть сироп. Тепер додайте шматочки груш, винограду та половинки слив. Апельсин і лимон наріжте пластинками шириною 0,5 см. Видаліть кісточки, залийте 100 мл води, доведіть до кипіння, потім додайте в сироп з фруктами.

Варення потрібно варити протягом 15-20 хвилин після закипання, доки фрукти не стануть прозорими. Після цього розкладіть варення у стерилізовані банки та закрийте кришками.

Фрукти, кадр з відео
Фрукти, кадр з відео

Нагадаємо, що без цього рецепту – ти не кухар: найпростіший спосіб замісити листкове тісто.

Раніше ми повідомляли, що занадто м'яка або гірка квашена капуста: 5 помилок, яких припускаються багато хто.