Ви вже насолодилися прогулянкам, але гадки не маєте, що ж такого смачненького з них приготувати і як це зробити правильно.

Тоді ви потрапили на адресу.

Цей рецепт підійде для багатьох лісових грибів, але особливо хороші будуть рижі та грузді.

Найголовніше в засолюванні грибів – це самі гриби. Будьте уважні, коли збираєте їх у лісі. Кладіть у кошик лише ті, у яких впевнені на 100%.

Популярні новини зараз
Українцям з бронюванням почали вручати повістки: чи можуть забрати ТЦК – пояснення юриста Підвищення соціальних виплат: хто отримає більше грошей Цивільних братимуть до війська без мобілізації: залучать ТЦК та рекрутингові центри Не субсидія і не пільги: українці отримають окрему допомогу на комуналку
Показати ще

Пропонуємо рецепт, який допоможе вам приготувати найсмачнішу закуску. Краще, якщо кожен вид грибів ви засолите окремо. Рижики будуть готові вже за два тижні, а грузді за місяць-півтора.

Крім того, що рижі і грузді дуже смачні і ароматні, вони мають масу корисних властивостей. Багато господинь із задоволенням готують із них різні перші та другі страви, включаючи апетитні заготівлі на зиму.

Це дозволить урізноманітнити повсякденний та святковий раціон, а також збагатити його поживними речовинами.

Інгредієнти:
• Хрін – кілька листків
• Лісові гриби (грузді, рижики) – 5 кг
• Велика нейодована сіль – 150-200 г
• Часник – 2 середні головки
• Листя чорної смородини – 300 г
• Кріп (суцвіття, стебла та листя) – 300 г

Спосіб приготування:

1.Гриби переберіть, почистіть. Відріжте ніжки, залишивши 1 см від капелюшка. Капелюшки ретельно промийте. Гриби, крім рудиків, слід перед засолою вимочити для видалення соку - залити підсоленою холодною водою. Змінюйте воду через кожні 10 год. Час вимочування білих та жовтих груздів – 24 години, інших грибів – 2–3 дні.

2. Підготовлені гриби укладайте капелюшком вниз у засолювальну тару, пересипаючи сіллю і перекладаючи листям і зубчиками часнику. Зверху повинне лежати листя. На них покладіть прокип'ячену полотняну серветку або марлю, складену в 2-3 шари, потім дерев'яне або поліетиленове коло, а на нього - гніт (вага гніту - приблизно 10% від ваги грибів).

3. При необхідності підливайте в гриби 4% розчин солі для того, щоб верхній шар не висихав.

4. Тримайте гриби при температурі 2–8 °С.

Нагадаємо про найсмачніший яблучний сидр у вашому житті: простий рецепт для веселого свята