Приготувати смачний оселедець по-голландськи простіше простого. З рецептом без складнощів впорається, як досвідчений кулінар, так і справжній новачок. Рецептом поділився telegram-канал "Домашня консервація: варення, заготовки".
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДля приготування оселедця по-голландськи нам знадобляться наступні продукти (на дві 0,5 банки 4-6 порцій):
Оселедець свіжоморожений - 2 шт.,
Цибуля - 2 шт.,
Лимон - 0,5 шт.,
Цукор - близько 6 ч.л.,
Сіль - 4 ч.л.,
Морква - 1 шт.,
Лавровий лист - 10-12 шт.,
Чорний перець - 8-10 горошин (крупно-мелених)
Для початку потрібно нарізати лимон тонкими кружечками і натерти моркву на крупній тертці. Потім нарізаємо цибулю кільцями і викладаємо шарами в банку. На дно потрібно покласти кілька кілець цибулі, лавровий лист, щіпку моркви, шматочок лимона, і пів столової ложки цукру, щіпку перцю і солі. Зверху укладаємо шар оселедця, а потім знову овочі і спеції.
За таким же принципом чергуємо шарами, періодично продавлюючи, поки не доберемося до самого верху банки. Після цього банку потрібно закрити щільною кришкою і відправити в холодильник. Вже через два-три дні оселедець буде готовий. Такий принцип приготування дозволяє зробити ніжну, солодкий, соковитий і дуже смачний оселедець. При подачі можна полити рослинним маслом і злегка посолити.
Раніше Знай писав, ситний теплий салат, до якого не знадобиться гарнір: потрібен лише картопля і гриби.
Також ми писали, рецепт картопляної піци на сковороді - всього пів години на підготовку, і вся сім'я сита.
Нагадаємо, насичений червоний борщ: всього два секретних інгредієнти, які зроблять блюдо ідеальним.