У мережі поділилися рецептом неймовірно смачного і корисного печива з морквяного тіста. Це частування сподобається не тільки дорослим, але і маленьким діткам.

Практично завжди випічка з моркви виходить дуже оригінальною і смачною. При цьому, примітно, що смак моркви там практично не відчувається, і це не робить її овочевий.

Морквяне печиво, фото: вільне джерело
Морквяне печиво, фото: вільне джерело

Морква в даному випадку передає випічці лише колір і особливу структуру. Для приготування вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • Борошно 250 г;
  • Морква 150 г;
  • Цукор 100 г;
  • Масло рослинне 70 г;
  • Яйце 1 шт;
  • Ізюм 30 г;
  • Розпушувач 1 ч. ложка;
  • Кориця 1/2 ч. Ложки;
  • Сода 1/4 ч. ложки;
  • Солі щіпка.

Підготуйте всі перераховані вище інгредієнти, помийте родзинки якщо він занадто сухий, а яйце нудно підігріти в чашці з гарячою водою, щоб цукор швидше і краще розчинився при збиванні.

Популярні новини зараз
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус "Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще

Морквяне печиво, фото: вільне джерело
Морквяне печиво, фото: вільне джерело

Просійте 250 грам борошна, 1/4 ложки соди і 1 чайну ложку розпушувача. Все це в миску значних розмірів. Далі потрібно додати в цю суміш 1/2 ложки кориці, родзинки, і все ретельно перемішати.

В іншу ємність вибийте яйце, додайте 80 грам цукру і одну дрібку солі. Все збийте міксером близько двох хвилин, щоб маса стала світлою і пишною.

Додаємо 70 г рослинного масла і знову трохи збиваємо, щоб масло рівномірно з'єдналася з усіма інгредієнтами.

Морквяне печиво, фото: вільне джерело
Морквяне печиво, фото: вільне джерело

Далі наш головний інгредієнт-морква. Її потрібно натерти на дрібній тертці, і руками вичавити сік в окрему чашку. Саму моркву кладемо в суміш з яйцем і знову перемішуємо.

Суху і рідку частину вашого тесту змішуємо, щоб вийшло липке і м'яке тісто.

Далі потрібно сформувати печиво і випікати в духовці до золотистої скоринки близько 20 хв при температурі 180 градусів.

Нагадаємо, що ними ласував ще Іван Франко: легендарні українські Вергуни, рецептом яких вже понад 100 років

Раніше повідомлялося, що рєцепт смачних тістечок з вівсянки: можна навіть тим, хто стежить за своєю фігурою

Також, рецепт багатошарового шоколадного торта" Спартак": порадуйте близьких ласощами до солодкого столу.