У мережі поділилися рецептом неймовірно смачного і корисного печива з морквяного тіста. Це частування сподобається не тільки дорослим, але і маленьким діткам.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПрактично завжди випічка з моркви виходить дуже оригінальною і смачною. При цьому, примітно, що смак моркви там практично не відчувається, і це не робить її овочевий.
Морква в даному випадку передає випічці лише колір і особливу структуру. Для приготування вам знадобляться наступні інгредієнти:
- Борошно 250 г;
- Морква 150 г;
- Цукор 100 г;
- Масло рослинне 70 г;
- Яйце 1 шт;
- Ізюм 30 г;
- Розпушувач 1 ч. ложка;
- Кориця 1/2 ч. Ложки;
- Сода 1/4 ч. ложки;
- Солі щіпка.
Підготуйте всі перераховані вище інгредієнти, помийте родзинки якщо він занадто сухий, а яйце нудно підігріти в чашці з гарячою водою, щоб цукор швидше і краще розчинився при збиванні.
Просійте 250 грам борошна, 1/4 ложки соди і 1 чайну ложку розпушувача. Все це в миску значних розмірів. Далі потрібно додати в цю суміш 1/2 ложки кориці, родзинки, і все ретельно перемішати.
В іншу ємність вибийте яйце, додайте 80 грам цукру і одну дрібку солі. Все збийте міксером близько двох хвилин, щоб маса стала світлою і пишною.
Додаємо 70 г рослинного масла і знову трохи збиваємо, щоб масло рівномірно з'єдналася з усіма інгредієнтами.
Далі наш головний інгредієнт-морква. Її потрібно натерти на дрібній тертці, і руками вичавити сік в окрему чашку. Саму моркву кладемо в суміш з яйцем і знову перемішуємо.
Суху і рідку частину вашого тесту змішуємо, щоб вийшло липке і м'яке тісто.
Далі потрібно сформувати печиво і випікати в духовці до золотистої скоринки близько 20 хв при температурі 180 градусів.
Нагадаємо, що ними ласував ще Іван Франко: легендарні українські Вергуни, рецептом яких вже понад 100 років
Раніше повідомлялося, що рєцепт смачних тістечок з вівсянки: можна навіть тим, хто стежить за своєю фігурою
Також, рецепт багатошарового шоколадного торта" Спартак": порадуйте близьких ласощами до солодкого столу.