Рецепт смачного домашнього хліба допоможе кожній господині. Відео приготування продукту опубліковано на Instagram-порталі recepti.home.

Хліб є одним з найстаріших готуються продуктів, що з'явилися ще в неоліті. З тих пір він є найпопулярнішою стравою, яка тисячоліттями виручало людей від голоду.

Скрін, відео YouTube хліб
Скрін, відео YouTube хліб

Зараз без даного продукту складно уявити стіл кожного українця. Однак покупне блюдо не завжди влаштовує за якістю, тому радимо зробити хліб самостійно.

Популярні новини зараз
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ По 3600 грн на руки три місяці поспіль: кільком категоріям українців виплатять допомогу
Показати ще

Інгредієнт.

  • Борошно-750-800 гр;
  • Вода-250 мл(тепла);
  • Молоко-250 мл (тепле);
  • Сіль-1/2 ч л;
  • Цукор-1/2 ч л;
  • Дріжджі-7-8 гр(швидкодіючі);
  • Рослинна олія-1 ст л.

Алгоритм приготування.

  1. Молоко змішуємо з водою, додаємо дріжджі, цукор, сіль і перемішуємо всю цю консистенцію.
  2. Додаємо борошно і замішуємо тісто. В самому кінці вимішуємо його і додаємо одну ложку рослинної олії і вимішуємо.
  3. Накриваємо тісто плівкою і теплою серветкою. Хліб ставимо в тепле місце для того, щоб воно піднялося.
  4. Підняте тісто вимішуємо руками і перекладаємо в сковорідку.
  5. Даємо піднятися і ставимо на плиту на слабкий вогонь. Спочатку випікаємо під кришкою, перевертаємо і печемо без кришки.

Нагадаємо, гарбузові ласощі від Григорія Германа: за 30 хвилин на вашій кухні буде пахнути, як вдома у бабусі

Раніше повідомляли, ідеальний сніданок для всієї родини: рецепт пишних оладок на кефірі від Івана Геруна.

Як повідомляв "Знай.ua", найлегший рецепт "української" настоянки - Вишенька додає делікатності і посмішки на обличчях