Приготувати відомий і до остраху смачний торт "Спартак" в домашніх умовах реально. Як відомо, саме цей смаколик з безлічі шарів шоколадних коржів і нереального крему був частим гостем святкового столу ще у наших бабусь і дідусів, але по сьогоднішній день не втрачає своєї актуальності.

Як створити кулінарний шедевр розповіли в Telegram-каналі "Солодкий стіл". Глядачам також доступний до перегляду відеоролик з докладними процесами.

Торт "Спартак", скріншот з відео
Торт "Спартак", скріншот з відео

Інгредієнти для коржів:

  • Яйце 3 шт
  • Масло вершкове 100 гр
  • Сіль щіпка
  • Цукор 190 гр
  • Мед 80 гр
  • Сода 1.5 ч. л без гірки
  • Борошно 240 гр
  • Какао 50 гр

Крем:

Популярні новини зараз
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Показати ще
  • Сметана 20% 600 гр (густа)
  • Вершки 33% 500 гр (холодні)
  • Цукрова пудра 230 гр

Приготування:

1. У сковорідці змішуємо масло, мед, цукор і яйця, ставимо на малий вогонь і помішувати. Додаємо соду, борошно, какао, перемішуємо. Ділимо тісто на 3 частини і розподіляємо його по пергаменту.
2. Ставимо в розігріту духовку на 4-5 хвилин, 180 градусів, після чого кожен корж ділимо на 3 смуги. Для крему збиваємо вершки з пудрою до щільних піків, додаємо сметану, перемішуємо і змащуємо коржі.
3. Перший корж закручуємо повністю, а решту навколо нього, стик в стик, змащуємо кремом, і посипаємо крихтою, що залишилася, ставимо в холодильник.

Торт "Спартак", скріншот з відео
Торт "Спартак", скріншот з відео

Нагадаємо, найкращий рецепт під фільми і серіали - трубочки з сиром і сосисками, готується в кілька простих кроків

Як повідомляв Знай.uа, что може бути ще смачніше? Рецепт найніжнішої сирної запіканки від зірки "МастерШеф" Володимира Ярославського

Також портал Знай.uа писав, рецепт ніжного вершково-сирного соусу для макаронів: додасть яскравого смаку в повсякденне блюдо