Хочеться свята без нагоди? Цей рецепт подарує вам літо навіть у розпал зими. Уявіть: ароматні курячі шашлички з апельсином, медовою ноткою та легкою гостринкою.

Їх можна запекти в духовці на Новий рік (а для зустрічі 2026 року це буде актуально) або приготувати на природі влітку — смак буде однаково карколомним!

Тропічні шашлички, кадр з відео
Тропічні шашлички, кадр з відео

Що потрібно:

  • куряча грудка - 850 г
  • апельсин - 1 шт.
  • болгарський перець - 2 шт.
  • мед — 0,5 ч. л.
  • копчена паприка — 1 ч. л.
  • білий перець - 0,5 ч. л.
  • солодкий чилі-соус
  • майонез
  • петрушка

Як готувати:

  1. Наріжте філе куряче кубиками, додайте сіль, паприку, білий перець і сік половини апельсина. Перемішайте та залиште маринуватися на годину.

  2. Болгарський перець наріжте квадратиками.

    Популярні новини зараз
    Пенсіонерам виплатять допомогу: суми різні, але солідні Шкільних іспитів не буде: що чекає на учнів і випускників ПриватБанк без попередження блокує рахунки "Території не повернемо": українців закликали готуватися до другої війни
    Показати ще
  3. Для соусу змішайте солодкий чилі з майонезом (1:1), додайте трохи меду - вийде солодко-гостра намазка з карамельною ноткою.

    Тропічні шашлички, кадр з відео
    Тропічні шашлички, кадр з відео

  4. Нанизайте м'ясо і перець на шпажки, змастіть соусом і відправте в аерогриль на 20 хвилин при 150 ° або в духовку на 180 °.

  5. Подавайте, посипавши свіжою петрушкою та цедрою апельсина – і насолоджуйтесь ароматом тропіків!

Ці шашлички — хіт будь-якого столу: ніжна курочка, насолода меду, яскравість апельсина та легка пікантність чилі. Навіть сусіди вдадуться за рецептом!

Тропічні шашлички, кадр з відео
Тропічні шашлички, кадр з відео

Нагадаємо про ресторан будинку за півгодини: курка у вершковому соусі, від якої неможливо відірватися, рецепт.

Раніше ми повідомляли, що серпень закінчується: як встигнути на останній літній шашлик і здивувати всіх йогуртовим маринадом, рецепт.

Також не зайвим буде до тютюнового торту зі смаком шоколаду: ніхто не здогадається, з чого ви його приготували.