Чищення свіжих яєць іноді стає справжнім викликом. На щастя, існує перевірений та ефективний спосіб легко почистити навіть свіжі яйця, повідомляє Interia Kobieta.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВсе, що вам потрібно, це недорогий інгредієнт, який, ймовірно, вже є у вас вдома.
Чому деякі яйця важко чистити?
Свіжі яйця чистити найважче, бо їхні білки мають нижчий pH і щільніше прилягають до мембрани під шкаралупою. З часом вуглекислий газ виділяється через мікроотвори в шкаралупі, що призводить до підвищення pH і спонтанного відділення білків від мембрани. Куплені в магазині яйця набагато легше чистити, бо вони зазвичай лежать там кілька днів. З іншого боку, свіжі яйця "прямо від курки" смачні, але потребують особливої обережності, щоб не пошкодити білки під час чищення.
Ще однією причиною труднощів з чищенням яєць є неправильний час варіння - занадто короткий або занадто довгий . В ідеалі це має бути 8-10 хвилин. За цей час білки встигнуть застигнути та стати більш стійкими до пошкоджень. Відразу після варіння яйця слід занурити в холодну воду.
Найкращий трюк для легкого чищення яєць
Експерти кажуть, що яйце має бути щонайменше тижневим, щоб його можна було легко очистити . Але свіжі яйця мають найкращий смак. На щастя, існує простий спосіб уникнути цієї проблеми. Просто додайте оцет у воду, в якій ви варите яйця (столову ложку оцту на літр води), що зробить шкаралупу більш пористою та денатурує яєчний білок, що значно полегшить його відділення. Не хвилюйтеся — оцет у воді не впливає на смак яйця , але значно полегшує його очищення.
Чому варто їсти яйця?
Яйця варто їсти з багатьох причин. Вони містять багато високоякісного білка, забезпечують тривале відчуття ситості, а отже, сприяють схудненню або підтримці здорової ваги. Вони містять багато цінних вітамінів і мінералів: вітаміни A, D, E та K, вітаміни групи В, а також фосфор, залізо, кальцій, магній, калій та цинк. Яйця мають благотворний вплив на здоров'я, зокрема на очі та нервову систему . Всупереч поширеній думці, вони не сприяють підвищенню рівня поганого холестерину. Навпаки, вони допомагають регулювати рівень як хорошого, так і поганого холестерину.
Раніше портал Знай писав, як зберігати різні частинки лимону, аби вони не зіпсувались.
Крім того, ми повідомляли, чому інколи не можна зменшувати кількість цукру в рецепті, навіть коли ви на дієті: поради кондитера.
Також портал інформував про сіль, що "вбиває" консервацію: чому банки почали набухати та псуватись.