Коли ви подасте цей десерт своїм близьким, їм, ймовірно, буде важко здогадатися, що він зроблений з... овочів. Цей кабачковий торт має шоколадний смак, він в міру солодкий та вологий і чудово виглядає на столі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Для приготування знадобляться наступні продукти:
- 400 г кабачків;
- 4 яйця;
- 250 г цукру;
- 280 г пшеничного борошна;
- 50 г какао;
- 1 чайна ложка харчової соди;
- 1,5 чайної ложки розпушувача;
- 100 мл рослинної олії;
- глазур з цукрової пудри та невеликої кількості води;
- масло та панірувальні сухарі для сковороди.
Приготування
Кабачки помийте, висушіть, очистіть від шкірки та дрібно натріть. Дайте їм постояти 15 хвилин, потім злегка відіжміть зайвий сік (не надто сильно, оскільки торт має бути вологим).
Розбийте яйця у велику миску, додайте цукор і збивайте на високій швидкості кілька хвилин, доки суміш не стане легкою та пухнастою.
Зменште швидкість міксера та додайте олію. Додайте харчову соду, розпушувач, какао-порошок та просіяне борошно. Збийте трохи, до однорідності. Додайте до суміші натерті кабачки та ретельно перемішайте ложкою.
Змастіть форму для випікання розміром 24 х 24 см маслом і посипте панірувальними сухарями або застеліть її пергаментним папером. Вилийте тісто та розрівняйте верх.
Поставте в духовку, розігріту до 180°C. Випікайте приблизно 50 хвилин або доки зубочистка, вставлена в центр, не вийде чистою. Після випікання дайте трохи охолонути, потім перекладіть на решітку для повного охолодження.
Потім полийте верх кабачкового пирога глазур'ю, приготованою з цукрової пудри та невеликої кількості води. При бажанні без цього кроку можна обійтись.
Все, солодкий та корисний десерт готов. Можна заварювати ароматний чай та кликати всіх до столу. Тільки не кажіть родичам або друзям одразу, з чого ви приготували цей торт, нехай спробують здогадатися!
Раніше портал Знай писав про рецепт лінивої піци з лаваша на сніданок: готуй за 10 хвилин і забудь про голод.
Крім того, ми повідомляли про рецепт бананових оладків: смачна та поживна страва для дітей та дорослих
Також портал інформував, як зварити кукурудзу, щоб вона була м'якою та смачною - на плиті, в духовці і навіть мультиварці.