Готувати аджику можна як для щоденного вжитку, так і про запас - на зиму. У холодні місяці така заготівля потішить смаком, підніме настрій і нагадає про тепле, сонячне літо. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом смачної закуски.

"Немає нічого кращого, ніж узимку відкрити баночку аджики. Подумавши про це, сьогодні я вирішив поділитися рецептом домашньої вареної аджики на зиму. І не зволікайте, адже вересень - це сезон збору врожаю томатів, моркви, яблук, солодкого перцю та перцю чилі, а всім відомо, що найсмачніші овочі - в сезон", - зазначив Клопотенко.

Євген Клопотенко
Євген Клопотенко

Кулінар наголосив, що аджика чудово поєднується з м’ясними стравами. Її також можна додавати в пасту, супи, борщі, рагу або просто намазати на шматок хліба.

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Заберуть житло навіть з документами: українцям скасовують право власності – причини Нові правила мобілізації: хто з ухилянтів більше не сховається вдома Українці отримують нові суми у платіжках: нарахують навіть тим хто не користується Ухилянтів дістануть у власних домівках: що почали робити ТЦК
Показати ще
  • томати - 3 кг;
  • цибуля ріпчаста - 4 шт.;
  • морква - 6 шт.;
  • перець солодкий - 4 шт.;
  • яблука кислі - 6 шт.;
  • перець чилі - 8 шт.;
  • олія рослинна - 1 склянка;
  • сіль - 3 ст. л.;
  • оцет 9% - 1 склянка;
  • цукор - 200 г;
  • часник - 4 головки.

Аджика з яблуками, фото: Знай.ua
Аджика з яблуками, фото: Знай.ua

Спосіб приготування:

Візьміть усі необхідні овочі: 3 кг помідорів, 4 головки ріпчастої цибулі, 6 морквин, 4 болгарські перці, 6 кислих яблук, 6-8 стручків гострого перцю та 4 головки часнику. Ретельно вимийте, очистить і наріжте на шматочки, щоб вони легко проходили в отвір м’ясорубки.

Пропустіть через м’ясорубку помідори, яблука, солодкий перець і чилі. Отриману масу перекладіть у каструлю, в якій будете варити аджику. Додайте 3 столові ложки солі, 1 склянку олії, 200 г цукру та 1 склянку оцту.

Варіть приправу на повільному вогні близько години, періодично помішуючи, щоб маса не пригоріла і рівномірно уварилася. За 10 хвилин до завершення приготування додайте подрібнений часник - можна скористатися часникочавкою або натерти його на дрібній тертці. Добре перемішайте, щоб часник рівномірно розподілився, і дайте аджиці покипіти ще щонайменше 10 хвилин.

Банки заздалегідь простерилізуйте. Готову аджику розкладіть по чистих банках і щільно закрийте кришками. Найзручніше використовувати півлітрові банки з гвинтовими кришками, але можна взяти й іншу зручну тару. Зберігайте заготовлення в прохолодному місці.