Цукру в нашому раціоні більше, ніж ми думаємо. І навіть якщо ви не ласун, то солодке все одно потрапляє на стіл разом із соусами, хлібом, супами й готовими стравами.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗменшити його споживання допоможе проста порада, читайте етикетки та уникайте продуктів, де інгредієнти закінчуються на "-оза", пише Vogue.
Замість білого цукру можна використовувати природні замінники, які не викликають різкого стрибка глюкози в крові. Їхній глікемічний індекс значно нижчий, і при цьому вони залишаються смачними.
Ось п’ять варіантів, які варто мати на кухні:
-
Сироп агави (ГІ 15) – має ніжний солодкий смак, добре підходить до кави, десертів і заправок. Його виготовляють із рослини агави, з якої також роблять текілу.
-
Мед (ГІ 55) – натуральний продукт із легким лікувальним ефектом. Підходить до сніданків і напоїв, а ще допомагає при застуді.
-
Кокосовий цукор (ГІ 35) – менш оброблений, ніж білий, і містить інулін, корисний для травлення. Смак приємно карамельний.
-
Архат (ГІ 0) – суперсолодкий фрукт, у 250 разів солодший за звичайний цукор, але не містить ані калорій, ані глюкози. Ідеальний для тих, хто контролює рівень цукру.
-
Фініковий сироп (ГІ 47) – природне джерело мінералів та клітковини. Має карамельний смак і підходить для випічки та каш.
Замінники білого цукру не тільки смачні, а й безпечніші для здоров’я. Їх легко включити у раціон, замінюючи поступово звичні солодощі. Обирайте варіант, який до смаку саме вам, і солодке життя може стати трішки здоровішим.
Раніше ми повідомляли, мозок працюватиме як батарейка: топ-6 продуктів, які покращують пам'ять.
Працює краще дорогих пробіотиків: лікарі назвали найкорисніший фрукт для кишківника - детальніше на Знай.ua.
Нагадаємо, корисніше, ніж кава та енергетики: продукти, які підбадьорять вас на весь день.