Якщо ви шукаєте спосіб здивувати гостей (або себе коханого) чимось легким, але яскравим на смак – цей рецепт для вас.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКреветки в запашному маринаді, з димком паприки та свіжістю лимона, не просто закуска, а справжній гастрономічний флірт!
Що вам знадобиться:
- Креветки - 700 г (краще брати великі, щоб було соковито)
- Петрушка - невеликий пучок свіжої зелені
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Лимонний сік - за смаком (2-3 ст. л.)
- Соєвий соус - 2 ст. л.
- Копчена паприка - щіпка з настроєм
- Приправа для риби або будь-які улюблені спеції (наприклад, часниковий порошок, чебрець або трохи перцю чилі – за смаком)
Як готувати:
-
Маринуємо пристрасть.
Очистіть креветки і відправте їх купатися в маринаді: змішайте оливкову олію, соєвий соус, копчену паприку, спеції і дрібно рубану петрушку Нехай ця ароматна компанія настоїться дві години в холодильнику.Пікантні креветки, кадр з відеоПопулярні новини зараз"Затягли в бус і зламали ребра": в Одесі працівників ТЦК звинувачують у жорстокому побитті лікаря До 6 грн за 1 кВт: коли в Україні планують підняти тариф на світло Заберуть до 20% вашої пенсії: пенсіонерів застерегли від втрати частини грошей Українці отримують дивні смс від ТЦК: юристи пояснили, як реагуватиПоказати ще -
Духовка - на розігрів.
Розігрійте її до 180 ° і викладіть креветки у форму. Вони вже пахнуть, а ви тільки почали. -
Запікаємо до золотистих щічок.
Усього 10 хвилин - і у вас на столі не просто їжа, а гастро-задоволення з натяком на відпустку біля моря.
З чим подати:
Подавайте з келихом білого вина, легким салатом чи просто як гарячу закуску. Креветки виходять яскраві, соковиті, з легким серпанком та цитрусовою ноткою – такі, від яких важко відірватися.
Нагадаємо, що з часником, аджиком і навіть кетчупом: 5 рецептів консервації смородини, які ви точно захочете спробувати.
Раніше ми повідомляли про рецепт літнього капустяного салату зі спеціями: просто, гостро, свіжо - більше не захочете жодної іншої.