Щоб бути сповненим сил і не скаржитися на здоровʼя, зовсім не обовʼязково витрачати величезні гроші на заморські делікатеси. В Україні існує чимало простих продуктів, які принесуть вам максимальну користь. Про це повідомив фітнес-тренер Юрій Попко у своєму Фейсбуці.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЯйця
Яйця - це не просто варіант для сніданку, а справжня "вітамінна капсула" у шкаралупі. У їх складі є всі девʼять незамінних амінокислот, необхідних організму. Яйця - чудовий будівельний матеріал для мʼязів, шкіри, волосся та нігтів. Вони багаті вітамінами групи В (особливо В12), вітаміном D (один з рідкісних природних джерел), холіном (важливий для мозку та нервової системи), а також містять селен, фосфор і залізо.
Гречка
Гречка - це не просто популярний гарнір, а справжня унікальна псевдозернова культура, яка протягом десятиліть годувала українців і досі залишається незаслужено недооціненим суперфудом. Вона зовсім не містить глютену, завдяки чому підходить людям із целіакією або непереносністю глютену.
Гречка забезпечує стабільний приплив енергії, не викликаючи різких стрибків рівня цукру в крові, що особливо важливо для контролю ваги та профілактики діабету. Вона позитивно впливає на травлення, допомагає очищати кишечник і дарує тривале відчуття ситості.
Буряк
Буряк - це коренеплід, який часто недооцінюють, хоча він є справжнім чемпіоном із детоксикації та багатим джерелом корисних речовин. Його можна вживати сирим, вареним, запікати або додавати в соки.
У буряку багато природних нітратів, які в організмі перетворюються на оксид азоту. Це сприяє розширенню судин, покращує кровообіг, знижує тиск і підвищує витривалість під час фізичних навантажень.
Квашена капуста
Квашена капуста - це традиційний продукт української кухні, який неймовірно корисний для організму, особливо для роботи шлунково-кишкового тракту та імунної системи. Це натуральний пробіотик, створений без штучних добавок і консервантів.
Під час квашення утворюються корисні бактерії (лактобактерії), які відновлюють здорову мікрофлору кишківника. Це покращує процес травлення, сприяє кращому засвоєнню поживних речовин і зміцнює імунітет, адже значна його частина знаходиться саме в кишківнику.
Насіння Чіа
Хоча чіа й не є традиційним продуктом української кухні, сьогодні вони доволі популярні й цілком доступні в Україні. Вони заслуговують місця у списку корисних продуктів завдяки своєму унікальному складу та здатності швидко насичувати.
Насіння чіа - це одне з найкращих рослинних джерел омега-3 жирних кислот (альфа-ліноленової кислоти), які важливі для здоровʼя серцево-судинної системи, роботи мозку та зниження запальних процесів в організмі.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
- Раніше портал Знай повідомляв, що тромбоз у крові: його наслідки для організму і як розпізнати.
- Також ми інформували, що зміцнює серце та покращує роботу мозку: лікарі назвали найкорисніші види морепродуктів.
- Крім того, портал писав, що продаються на полицях кожного супермаркету: продукти, які допоможуть знизити тиск.