Щоб бути сповненим сил і не скаржитися на здоровʼя, зовсім не обовʼязково витрачати величезні гроші на заморські делікатеси. В Україні існує чимало простих продуктів, які принесуть вам максимальну користь. Про це повідомив фітнес-тренер Юрій Попко у своєму Фейсбуці.

Яйця

Яйця - це не просто варіант для сніданку, а справжня "вітамінна капсула" у шкаралупі. У їх складі є всі девʼять незамінних амінокислот, необхідних організму. Яйця - чудовий будівельний матеріал для мʼязів, шкіри, волосся та нігтів. Вони багаті вітамінами групи В (особливо В12), вітаміном D (один з рідкісних природних джерел), холіном (важливий для мозку та нервової системи), а також містять селен, фосфор і залізо.

Сир із яйцем / фото: скріншот Youtube
Сир із яйцем / фото: скріншот Youtube

Гречка

Популярні новини зараз
Українці давно такого не бачили: експерт прогнозує масштабне зниження цін на продукти Пенсійний фонд виплачуватиме 2100 грн щомісяця: хто отримає допомогу Замість броні – повістка: українців масово мобілізують під час оформлення – ТЦК вимагають утихомирити Навіть працювати заборонять: ухилянтам готують серйозні обмеження
Показати ще

Гречка - це не просто популярний гарнір, а справжня унікальна псевдозернова культура, яка протягом десятиліть годувала українців і досі залишається незаслужено недооціненим суперфудом. Вона зовсім не містить глютену, завдяки чому підходить людям із целіакією або непереносністю глютену.

Гречка забезпечує стабільний приплив енергії, не викликаючи різких стрибків рівня цукру в крові, що особливо важливо для контролю ваги та профілактики діабету. Вона позитивно впливає на травлення, допомагає очищати кишечник і дарує тривале відчуття ситості.

Буряк

Буряк - це коренеплід, який часто недооцінюють, хоча він є справжнім чемпіоном із детоксикації та багатим джерелом корисних речовин. Його можна вживати сирим, вареним, запікати або додавати в соки.

У буряку багато природних нітратів, які в організмі перетворюються на оксид азоту. Це сприяє розширенню судин, покращує кровообіг, знижує тиск і підвищує витривалість під час фізичних навантажень.

Квашена капуста

Квашена капуста - це традиційний продукт української кухні, який неймовірно корисний для організму, особливо для роботи шлунково-кишкового тракту та імунної системи. Це натуральний пробіотик, створений без штучних добавок і консервантів.

Під час квашення утворюються корисні бактерії (лактобактерії), які відновлюють здорову мікрофлору кишківника. Це покращує процес травлення, сприяє кращому засвоєнню поживних речовин і зміцнює імунітет, адже значна його частина знаходиться саме в кишківнику.

Квашена капуста в тарілці. Фото: Pinterest
Квашена капуста в тарілці. Фото: Pinterest

Насіння Чіа

Хоча чіа й не є традиційним продуктом української кухні, сьогодні вони доволі популярні й цілком доступні в Україні. Вони заслуговують місця у списку корисних продуктів завдяки своєму унікальному складу та здатності швидко насичувати.

Насіння чіа - це одне з найкращих рослинних джерел омега-3 жирних кислот (альфа-ліноленової кислоти), які важливі для здоровʼя серцево-судинної системи, роботи мозку та зниження запальних процесів в організмі.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.