Якщо вам терміново потрібне сонце – хоча б на десертній тарілці – цей апельсиново-маковий кекс впорається із завданням на "ура".
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВін легкий, ароматний, з хрустинкою маку та цитрусовим післясмаком, який так приємно лоскоче піднебіння. А ще його приємно готувати: без проблем, але з ефектним результатом.
Інгредієнти:
- Яйця - 4 шт.
- Цукор — 115 г
- Борошно - 130 г
- Кефір — 80 г
- Рослинна олія - 50 г
- Мак - 35 г
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Цедра апельсина чи лимона – за смаком
- Сік апельсина чи лимона — 2–3 ст. л.
Як приготувати цей шматочок щастя:
- Пухнаста база. Збиваємо яйця з цукром на максимальній швидкості не менше 10 хвилин. Маса повинна побіліти, збільшитися в обсязі та нагадувати легку хмару.
- Сухе - до сухого. В окремій мисці з'єднуємо борошно, розпушувач і мак. Вводимо цю суміш в яєчну піну акуратно, кілька етапів, щоб зберегти легкість.
- Цитрусовий штрих Додаємо кефір, масло, свіжий сік і цедру. Перемішуємо до однорідності - повільно, але впевнено.
- У духовку! Виливаємо тісто у форму (будь-яку, яку любите - хоч прямокутну, хоч у вигляді вінка) і випікаємо при 165-170 ° C до рум'яного, апетитного верху. Готовність перевіряємо шпажкою.
Маково-апельсиновий кекс, кадр з відео
- Фінальний акорд. Дайте кексу трохи охолонути і подавайте з ложкою вареного згущеного молока - вона ідеально подружиться з кислинкою цитрусів і хрускотом.
Порада від ласуна:
Якщо хочеться більшого шику - можна додати жменю родзинок або шматочки білого шоколаду прямо в тісто. Або зверху полити глазур'ю з лимонного соку та цукрової пудри. Але і в оригіналі цей кекс уже свято.
Нагадаємо, що вони соковиті та м'які: як зробити найкращі курячі котлети лише завдяки 1 інгредієнту, рецепт.
Раніше ми повідомляли про літній суп із фрикадельками: як приготувати різнокольорову веселку у тарілці.