Яєчня може здатися легкою у приготуванні стравою, але немає нічого гіршого, ніж коли вона стає гумовою через надто велику кількістю олії або вершкового масла. Кейтлін, засновниця Modern Vintage Cooking, розповіла, що уникає приготування яєчні на вершковому маслі чи олії, а натомість використовує лише трохи води, повідомляє Express.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Цей спосіб Кейтлін назвала "смаженням на пару". За її словами, яйце дуже легко пересмажити, якщо використовувати масло або олію. Багато людей також псують свою смажену яєчню, намагаючись перевернути її, щоб приготувати верх.
Однак використання води на сковороді створює пару, яка м’яко готує яйце зверху, запобігаючи його підгорянню, оскільки ви не тримаєте сковороду ввімкненою протягом тривалого часу.
На парі готується все яйце одночасно, тому це не займе багато часу. Крім того, приготується верхня частина, завдяки чому ви отримаєте ідеальний золотистий і хвилястий жовток, не перевертаючи його.
Як приготувати ідеальну смажену яєчню
Вам знадобиться:
- чайна ложка води;
- одне яйце;
- кулінарний спрей.
Для початку розігрійте пательню на середньо-сильному вогні на плиті. Збризніть її невеликою кількістю кулінарного спрею, потім розбийте яйце в невелику миску.
Як тільки сковорода нагріється, швидко вилийте яйце з миски на сковороду. Розбивши яйце в миску, ви зможете легше видалити шматочки шкаралупи, що впали туди.
Зменште вогонь до середнього та готуйте яйце одну хвилину, поки воно не почне біліти, але ще не застигне.
Потім налийте чайну ложку води по краях сковороди, зменште вогонь і накрийте кришкою.
Готуйте яйце ще одну хвилину, потім просто зніміть кришку. Ваше ідеально приготоване яйце готове до вживання! Якщо вам потрібна яєчня більше, ніж з одного яйця, просто додайте трохи більше води.
Раніше портал Знай писав Готуємо хрумкий тарт із кисло-солодким ревенем та білим шоколадом: рецепт від шефині Тетяни Литвинової.
Також портал інформував Помідорний уліт: закуска по-корейськи, яку змітають першою.
Крім того, ми повідомляли Запечена молода картопля з часником та кропом: рецепт ароматного літа на тарілці.