Для багатьох холодний чай – улюблений напій у спеку. Але в дуже гарячі дні нема жодного бажання гріти чайник.

Зелений чай, кадр з відео
Зелений чай, кадр з відео

Джі Чоу, блогерка та чайний сомельє, поділилась в Інстаграмі своїм способом приготування холодного чаю без використання окропу. Все дуже просто: чай замочується в холодній воді на кілька годин. Коли напій готується таким чином, це займає певний час, але результат того вартий.

"Холодне заварювання робить чай солодшим і м’якшим на смак, оскільки таніни, які роблять чай гірким, не вимиваються в холодній воді, як це відбувається в гарячій", – пояснює Чоу у своєму блозі. - "Це означає, що більше жодного гіркого холодного чаю!"

Холодний чай: фото з вільних джерел
Холодний чай: фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
ТЦК підуть з рейдами на ухилянтів: де шукутимуть порушників мобілізації Українців перевірятимуть щомісяця: можуть зняти виплати та скасувати статус "Критична" сума – 5000 гривень: банки встановлюють тотальний контроль за клієнтами ТЦК вже готують списки: хто з чоловіків у липні може опинитися у розшуку
Показати ще

Відсутність гарячої води також означає менше поту влітку. Багато видів чаю можна приготувати методом холодного заварювання, але різні сорти потребують різної кількості часу. За словами Чоу, чорний чай, улун та трав'яні чаї найлегше заварювати, оскільки їх важче зіпсувати, і їх слід заварювати холодним способом протягом 12 годин. Зелений чай складніше, але не неможливо заварювати холодним способом.

Зелений чай, зображення з вільних джерел
Зелений чай, зображення з вільних джерел

Який би вид чаю ви не обрали, ви можете заварювати його холодним способом, використовуючи розсипний чай або чайні пакетики. Для однієї порції використовуйте 1,5 чайні ложки розсипного чаю або 1 чайний пакетик.

Щоб додати більше смаку своєму холодному чаю, Чой любить додавати до нього один фрукт, один цитрус та одну траву. Вона демонструє, як готує чорний чай з полуницею, лимоном та базиліком, але це лише одна варіація на цю тему. Додайте чай, фрукти, цитрусові та трави в глечик або іншу скляну ємність. Залийте водою та поставте в холодильник на 12-24 години. Процідіть тверді частинки, якщо ви використовуєте листовий чай, або вийміть чайний пакетик та інші інгредієнти, якщо використовуєте чайні пакетики. Холодний чай можна зберігати в холодильнику три дні.

Раніше портал Знай писав Секрети ідеальної сочевиці: скільки варити червону, зелену та коричневу.

Також портал повідомляв Ті самі іриски з дитинства: рецепт цукерок, смак яких ми втратили, але можемо повернути.

Крім того, ми інформували Рецепт айс-латте, який замінить вам кав'ярню та заощадить 100 гривень.