Цей рецепт гармонійно поєднує в собі ніжність печериці з ароматом свіжої цибулі та часнику, а також надає особливого шарму завдяки лимонному соку та оцту.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДодавання спецій в кінці приготування допомагає підкреслити смак страви та надати їй більш насиченого аромату.
Які продукти потрібно підготувати:
- 400г маленьких очищених печериць,
- 120 г цибулі,
- 30г вершкового масла +15г олії,
- 2ч.л лимонного соку,
- 2ст.л винного або яблучного оцту,
- 6-7 зубчиків часнику,
- сіль, перець, чебрець, пучок кропу до смаку.
Для початку розігрійте сковороду на великому вогні та додайте олію. Поки вона нагрівається, очистіть печериці та додайте їх на сковорідку. Перемішуйте гриби, щоб вони рівномірно просмажилися. Смажте їх близько 5-6 хвилин, поки вони не стануть золотаво-коричневими.
Потім додайте нарізану цибулю півкільцями та дрібно нарізаний часник. Потім вершкове масло, яке надасть страві ніжності та кремовості. Перемішуйте і продовжуйте смажити ще 3-4 хвилини, поки цибуля не стане м'якою та прозорою, а часник не виділить свій аромат.
Зменшіть вогонь на середній і додайте лимонний сік та оцет. Ці інгредієнти надають страві свіжості та кислинки, яка відмінно підкреслить смак печериць. Помішуйте і готуйте ще 3 хвилини, поки овочі не насититься ароматами лимона та оцту.
На останньому етапі додайте сіль, перець і трохи чебрецю. Ці спеції підкреслять смак страви та нададуть йому аромату. Готуйте ще 2-3 хвилини, щоб усі інгредієнти добре прогрілися та змішалися.
Після цього додайте свіжий кріп. Після цього печериці готові до подачі. Вони відмінно підходять як до гарячих страв, так і салатів або гарнірів.
Нагадаємо, що врятують від пекельної спеки: як приготувати лимонад у домашніх умовах – рецепти.
Раніше ми повідомляли, як у дитинстві у бабусі: як закрутити хрусткі огірки на зиму, топ-3 перевірені рецепти.