Зовсім скоро почнеться Петров піст і ми знаємо. що деякі наші читачі будуть його тримати. А для посту потрібні смачні страви.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЄ чудовий рецепт дуже підходящої для цього їжі. Перлова каша з морквою та цибулею - відмінний гарнір до м'яса, а також самостійна страва у Пост.
Про цей рецепт розповів один із українських шефів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.
Що нам потрібно із продуктів:
- Крупа перлова - 1,5 склянки;
- морква – 2 шт.;
- цибуля ріпчаста - 2 шт.;
- олія - 3-4 ст. ложки (за смаком);
- сіль – 1 год. ложка (за смаком);
- Зелень (за бажанням) – 1 ст. ложка (за смаком);
- Часник (за бажанням) – 1 зубчик (за смаком).
Спосіб приготування
Підготуйте продукти для перлової каші з морквою та цибулею. Закип'ятіть чайник. Зваріть в'язку круту кашу. Для цього крупу промийте у холодній воді. Промиту крупу залийте окропом (4,5-5 склянок). Посоліть до смаку.
Доведіть крупу до кипіння, варіть на мінімальному вогні під кришкою до готовності (близько 60-90 хвилин). Моркву очистіть, вимийте, натріть на тертці.
Цибулю очистіть, вимийте, нашаткуйте. Розігрійте сковороду, налийте олію.
Викладіть підготовлені овочі.
Перемішайте овочі і обсмажте на олії на середньому вогні, помішуючи, до готовності (близько 5 хвилин).
Додайте засмажку в кашу. Перемішайте. Перлова каша з морквою та цибулею готова. За бажанням посипте кожну порцію нарізаними зеленню і часником. Тепер можна і їсти, приємного апетиту.
Нагадаємо, що врятують від пекельної спеки: як приготувати лимонад у домашніх умовах – рецепти.
Раніше ми повідомляли, як у дитинстві у бабусі: як закрутити хрусткі огірки на зиму, топ-3 перевірені рецепти.