Соковита та ароматна полуниця - одна з найулюбленіших літніх ягід як серед дорослих, так і серед дітей. У спекотні дні холодний десерт з додаванням полуниці стане справжнім порятунком. Знай.ua ділиться рецептами простих, але найсмачніших ласощів.

Полуниця, зображення з вільних джерел
Полуниця, зображення з вільних джерел

Полуничний десерт з шоколадним печивом

Інгредієнти:

  • полуниця - 1 неповна склянка;
  • печиво шоколадне – 2 шт.;
  • молоко згущене - на смак;
  • сметана жирна – 3 ст. л.;
  • сироп (будь-який) - 1 ст. л.

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз
Влаштувався на роботу — забудь про ТЦК: юрист роз’яснив несподівану норму для призовників Мобілізації можна не боятися: в Україні знімуть з військового обліку чотири категорії чоловіків "ТЦК треба розпустити": нардеп пропонує альтернативну мобілізацію - що хочуть змінити Клієнти на межі бунту: ПриватБанк стягує комісію за відсутність операцій по карті
Показати ще

Свіжу полуницю потрібно ретельно помити та видалити хвостики. Потім кожну ягідку наріжте на кілька частин. Шоколадне печиво подрібніть. До отриманої крихти додайте трохи згущеного молока.

Викладайте десерт шарами в глибоку миску або креманку. Перший шар - печиво зі згущеним молоком, потім щедро полийте його густою сметаною, далі викладіть половину нарізаної полуниці. Повторіть той самий порядок ще раз: шар печива з молоком, потім сметана, і знову полуниця.

Полуниця з вершками, рецепт десерту, фото: Знай.ua
Полуниця з вершками, рецепт десерту, фото: Знай.ua

Десерт із полуниці з вівсяними пластівцями

Інгредієнти:

  • полуниця – 200 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор - 2 ст. л.;
  • пластівці вівсяні – 1,5 ст. л.;
  • сік лимонний – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Вівсяні пластівці обсмажте на сухій сковороді, без додавання олії. Обережно відокремте білки від жовтків. Збийте білки міксером до появи м’яких піків. Потім поступово додайте цукор і лимонний сік. Продовжуйте збивати до утворення стійкої, щільної піни.

Полуницю промийте, обсушіть і наріжте дрібними шматочками. Більшу частину охолоджених вівсяних пластівців розкладіть по креманках. Білкову масу перекладіть у кондитерський мішок із будь-якою насадкою та видавіть частину крему поверх шару пластівців. Далі викладіть частину нарізаної полуниці, зверху - знову білковий крем, потім решту полуниці й посипте все залишеними вівсяними пластівцями.

Вершковий десерт, кадр з відео
Вершковий десерт, кадр з відео