Серед різноманітності круп кускус дуже недооцінюють. Він багатий на вітамін В5, який зміцнює імунітет і бореться з хронічною втомою, депресією і навіть безсонням.

При цьому кускус дуже просто готується, а як гарнір підходить до багатьох продуктів. Не всім до смаку звичайний кускус із сіллю, але рецепт можна з легкістю урізноманітнити, додавши горошок та м'яту. Каша підійде до улюбленого салату чи м'яса.

Кускус, фото shuba
Кускус, фото shuba

Інгредієнти:

  • Кускус 200 гр
  • Заморожений зелений горошок 1/2 склянки
  • М'ята 1/2 склянки
  • Оливкова олія 2 ст. л.
  • Лимон, сік 1/2 шт.
  • Лимон, цедра 1/2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець червоний мелений за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Окріп 2 склянки

Як приготувати:

  1. Покладіть кускус і горох у велику миску і додайте 1.5 склянки окропу. Перемішайте, потім накрийте поліетиленовою плівкою. Відставте запарюватись на 5 хвилин.
  2. Відкрийте миску, розпушіть вилкою і відставте охолоджуватися приблизно на 10 хвилин.
  3. Додайте м'яту, оливкову олію, лимонну цедру та лимонний сік, 1 чайну ложку солі та мелений перець. Приправте додатково сіллю та перцем, якщо потрібно. Посипте червоним перцем.

Кускус, фото frere-gaster
Кускус, фото frere-gaster

Нагадаємо про батончик "Баунті" своїми руками , які не відрізнити від оригіналу, рецепт на 9 штук.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців
Показати ще

Раніше ми повідомляли про смачний та оригінальний: рецепт салату в трубочках із крабових паличок.

Також стало відомо, що рис вийде навіть у тих, хто ніколи його не готував: секрети розсипчастої крупи.