Мариновані гриби - це чудова закуска, яка прикрасить будь-який стіл. Зробити їх вдома значно дешевше, ніж купувати у магазині, і це не займе багато часу. Пропонуємо вам простий та швидкий рецепт маринованих печериць або глив.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Що вам знадобиться:
- Печериці або гливи — 500 г
- Вода — 5 ст.
- Олія — 3 ст.л.
- Цукор — 1 ч.л.
- Сіль — 0,5 ч.л.
- Оцет 6% — 2 ст.л.
- Чорний перець — 10 горошин
- Лавровий лист — 2 шт.
- Часник — 4-5 зубчиків
- Гірчиця зернами — 1 ст. л. (за бажанням)
Спосіб приготування:
- Гриби ретельно помийте та почистіть. Великі печериці можна розрізати навпіл.
- Помістіть гриби в каструлю, залийте водою та варіть до готовності протягом 10-15 хвилин.
- Після варіння злийте всю рідину з каструлі.
- Додайте до грибів 5 столових ложок води, олію, сіль, цукор, чорний перець, лавровий лист, оцет і часник, нарізаний на четвертинки. Якщо бажаєте, додайте зерна гірчиці.
- Проваріть гриби в маринаді протягом 3 хвилин після закипання.
- Дайте грибам повністю охолонути, а потім поставте їх у холодильник на 3-4 години для повного охолодження і просочення маринадом.
Ось і все! Ваші мариновані гриби готові до вживання. Вони виходять дуже хрусткими, а маринад смачний та збалансований. Така закуска ідеально підходить для будь-якого застілля чи просто як додаток до основних страв.
Раніше ми повідомляли, що Можна робити не тільки з м'яса: рецепт овочевих тефтелег, які поблюють затяті м'ясоїди
Нагадаємо, Повітряний шоколадний пиріг усього за 20 хвилин: все змішав і в духовку
Також, Розлетяться швидше, ніж пиріжки: рецепт "дідусевих" чебуреків із картоплею