Мариновані гриби - це чудова закуска, яка прикрасить будь-який стіл. Зробити їх вдома значно дешевше, ніж купувати у магазині, і це не займе багато часу. Пропонуємо вам простий та швидкий рецепт маринованих печериць або глив.

Маринування грибів, скріншот: YouTube
Маринування грибів, скріншот: YouTube

Що вам знадобиться:

  • Печериці або гливи — 500 г
  • Вода — 5 ст.
  • Олія — 3 ст.л.
  • Цукор — 1 ч.л.
  • Сіль — 0,5 ч.л.
  • Оцет 6% — 2 ст.л.
  • Чорний перець — 10 горошин
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Часник — 4-5 зубчиків
  • Гірчиця зернами — 1 ст. л. (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. Гриби ретельно помийте та почистіть. Великі печериці можна розрізати навпіл.
  2. Помістіть гриби в каструлю, залийте водою та варіть до готовності протягом 10-15 хвилин.
  3. Після варіння злийте всю рідину з каструлі.
  4. Додайте до грибів 5 столових ложок води, олію, сіль, цукор, чорний перець, лавровий лист, оцет і часник, нарізаний на четвертинки. Якщо бажаєте, додайте зерна гірчиці.
  5. Проваріть гриби в маринаді протягом 3 хвилин після закипання.
  6. Дайте грибам повністю охолонути, а потім поставте їх у холодильник на 3-4 години для повного охолодження і просочення маринадом.

Ось і все! Ваші мариновані гриби готові до вживання. Вони виходять дуже хрусткими, а маринад смачний та збалансований. Така закуска ідеально підходить для будь-якого застілля чи просто як додаток до основних страв.

Раніше ми повідомляли, що Можна робити не тільки з м'яса: рецепт овочевих тефтелег, які поблюють затяті м'ясоїди

Нагадаємо, Повітряний шоколадний пиріг усього за 20 хвилин: все змішав і в духовку

Популярні новини зараз
Не надумайте брати ці яйця: українців попередили про небезпеку у супермаркеті Щоб отримувати пенсії, українцям потрібно терміново з'явитися у ПФУ: залишили лише 10 днів Для власників квартир приготували новий тарифний "сюрприз": яка послуга дорожчає Викорініть з себе "радянщину": 5 звичок, які час залишити в минулому
Показати ще

Також, Розлетяться швидше, ніж пиріжки: рецепт "дідусевих" чебуреків із картоплею