Комбуча – це такий чудовий напій, який можна приготувати у себе вдома! Він газований, трохи кисло-солодкий, і що найважливіше – корисний.

Основою для комбучі є чайний гриб, який, здавалося б, поєднує в собі все найкраще: дріжджі, цукор та чай. Але купити його в магазинах часто не так просто, та й коштує досить дорого.

Чайний гриб, комбуча / фото: Pinterest
Чайний гриб, комбуча / фото: Pinterest

Кулінарка Дар'я Дорошкевич поділилася в Instagram інструкцією, як зробити цей напій удома.

Що нам потрібно?

Популярні новини зараз
Стосується всіх клієнтів: "Нафтогаз" попередив про важливе нововведення Ось таким був дідусь "Запорожця": рідкісні кадри унікального прототипу із кузовом незвичайної форми Як зменшити платіжку за світло, користуючись бойлером – українцям дали дієві поради Готуйте додаткові 300 гривень: українцям прийдуть перераховані платіжки
Показати ще
  • Звичайно ж, сам чайний гриб, близько 100-150 г цукру, трилітрова банка і, звичайно, чай.
  • Найкраще використовувати крупнолистовий зелений чай без ароматизаторів, але в принципі, підійде будь-який, який вам до смаку.
  • Нам знадобиться приблизно півтори – дві столові ложки чаю.

Приготування – справа не зі складних

  1. Вам просто потрібно додати цукор і чай у банку, залити окропом майже до верху і дати охолонути до кімнатної температури.
  2. Потім додати|добавляти| чайний гриб і закрити кришкою.
  3. Потім потрібно почекати приблизно 3-4 дні, поки напій настоїться, а потім процідити його, розлити по пляшках і поставити в холодильник.
  4. Поки перша партія комбучі остигає, можна відразу ж розпочати приготування наступної.

І ось що цікаво – можна експериментувати з додаванням різних фруктів та соків, щоб надати напою нові смакові нотки.

Щодо користі комбучі, то вона просто вражає. Цей напій вважають справжнім еліксиром молодості завдяки його цілющим властивостям.

У ньому містяться такі речовини, як різні кислоти, ферменти, вітаміни, кофеїн та багато іншого, що робить його не тільки смачним, а й корисним для вашого здоров'я.

Раніше ми писали про те, що вчені виявили ще одну корисну властивість чайного гриба: для тих, хто вирішив схуднути