Кавовий напій набуде цілющих властивостей, якщо пити каву з лимоном. Суміш кави та лимона допомагає покращити обмін речовин, зменшити надлишкову вагу та покращити імунітет.

Таку каву бажано пити вранці за пів години до прийому їжі. Напій був розроблений дієтологами та рекомендований для щоденного вживання. Продукт призначений для виведення шлаків із організму, пришвидшення розщеплення жирів та активізації метаболізму. Медики наголошують, що лимон насичує каву антиоксидантами, які уповільнюють старіння, зміцнюють імунітет та насичують організм вітаміном С. Особливо актуально це на початку весни, коли можна захворіти навіть від легкого вітерця.

У чистому вигляді кава також приносить користь, адже містить вітаміни групи В, цинк і залізо. Кофеїн позитивно впливає на кровоносну систему, бореться з набряками, допомагаючи виводити з організму зайву рідину.

Але варто пам’ятати: що занадто – то не здраво. Не варто споживати більше трьох філіжанок кави за день, а також замінювати нею повноцінний сніданок. Міцну каву рекомендується запивати водою.

Кава з лимоном: рецепт смачного і корисного напою

Популярні новини зараз
Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Налийте в турку чи кавоварку стандартний об’єм води та додайте 1-2 ложки кави.. На кожні 100 мл готового напою потрібно 0,5-1 ч.л. натертої лимонної цедри, або 0,5 ч.л. лимонного соку. Для аромату і смаку можна додавати кардамон, ваніль, м’яту, корицю тощо.

Щойно кава закипить, зніміть її із плити та вилийте в окрему чашку. Додайте туди по 1 ч.л. крижаної чи дуже холодної води на кожні 100 мл. В іншу чашку покладіть на дно цедру та залийте цією охолодженою сумішшю, яка вийшла. Напій готовий!

Раніше ми повідомляли, що Рецептори радіють, а організм страждає: щоденний продукт може довести до лікарняного ліжка

Також вас може зацікавити: Тримайте хліб свіжим довше: секретний інгредієнт, який змінить все