Цей смачний, але водночас простий паштет однозначно стане вашим коханим. У рецепт не входить м'ясо, тому його легко можна їсти під час посту.

Неймовірним рецептом паштету, який у народі просто називають "намазкою", поділилася експерт із харчування, кухар та фудблогер Дарія Дорошкевич. Вона наголосила, що зусиль на готування витрачати не потрібно, а паштет чудово підійде на сніданок, обід та вечерю. Зберігати у холодильнику можна тиждень.

Буряковий паштет, menunedeli
Буряковий паштет, menunedeli

Інгредієнти на 4 порції:

  • Буряк 300 г
  • Перець болгарський червоний 400 г
  • Часник, зубчики 4 шт.
  • Волоські горіхи очищені 100 г
  • Оливкова олія 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Як приготувати:

Дрібні буряки розрізати навпіл, перець почистити і розрізати навпіл. Буряк, болгарський перець і часник скласти у форму, змастити олією і запікати 1 годину в духовці при температурі 180-185 градусів. Готовність перевіряємо з буряків. Можливо, запікатимете трохи довше, точний час залежить від розміру і щільності буряків.

Запечені перці очистити від шкірки та насіння, буряки від шкірки. Всі запечені овочі скласти в блендер разом із олією, додати горіхи. Роздрібнити у блендері до стану паштету, але з невеликими шматочками овочів та горіхів.

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Буряковий паштет, shuba.life
Буряковий паштет, shuba.life

Нагадаємо про смачні вареники з сирою картоплею та сиром: рецепт та секрети приготування.

Раніше ми повідомляли про рецепт, перевірений десятиліттями : класичний пасок на Великдень.