Вареники з сирою картоплею і сиром - смачна зміна у звичному рецепті. Це апетитне та ситне блюдо, яке захопить ваші смакові рецептори. Приготувати їх дома дуже просто.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Для приготування вареників, потрібно відготувати продукти. Для тіста:
- Мука - 500 г
- Яйце - 1 шт.
- Сіль - 0,5 ч. л.
- Олія - 10 г
- Вода - 200 мл
Для начинки:
- Картопля - 4 шт.
- Твердий сир - 100 г
- Зелена цибуля - 50 г
- Яйце - 1 шт.
- Сіль за смаком,
- Олія - 10 г
Приготування
Промийте картоплю та зелену цибулю.
Просійте муку в глибоку миску, створіть углублення, влейте теплу воду, додайте яйце, олію і сіль. Замішайте тісто, додаючи муку поступово.
Накрийте тісто рушником і залиште "відпочивати" на 20-30 хвилин.
Натріть картоплю на дрібній терці і залиште на 5-7 хвилин. Мілко нашинкуйте зелену цибулю. Натріть сир на дрібній терці.
Добре віджміть картоплю і додайте сир, цибулю та яйце. Підсоліть.
Розділіть тісто на дві частини. Одну скатайте в шар і накрийте рушником. З другої частини зробіть жгут.
Наріжте жгут на шматочки та розкатайте їх в кола. На середину кожного кола покладіть ложку начинки, зліпіть вареники.
Варіть вареники близько 5 хвилин після того, як вони вспливають на поверхню. Подавати вашу страву потрібно з целеною цибулею та сметаною.
Як раніше повідомляв портал Знай.ua, з такими яскравими і настрій одразу стане кращим: рецепт вареників із сиром від зірки "МастерШеф"
Також, Знай.ua писав про таке соковите, що аж слинки потекли: як правильно готувати куряче філе