Вареники з сирою картоплею і сиром - смачна зміна у звичному рецепті. Це апетитне та ситне блюдо, яке захопить ваші смакові рецептори. Приготувати їх дома дуже просто.

Для приготування вареників, потрібно відготувати продукти. Для тіста:

  • Мука - 500 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Олія - 10 г
  • Вода - 200 мл

Для начинки:

  • Картопля - 4 шт.
  • Твердий сир - 100 г
  • Зелена цибуля - 50 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Сіль за смаком,
  • Олія - 10 г

Приготування

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Промийте картоплю та зелену цибулю.

Просійте муку в глибоку миску, створіть углублення, влейте теплу воду, додайте яйце, олію і сіль. Замішайте тісто, додаючи муку поступово.

Вареники з картоплею та сиром, фото з youTube
Вареники з картоплею та сиром, фото з youTube

Накрийте тісто рушником і залиште "відпочивати" на 20-30 хвилин.

Натріть картоплю на дрібній терці і залиште на 5-7 хвилин. Мілко нашинкуйте зелену цибулю. Натріть сир на дрібній терці.

Добре віджміть картоплю і додайте сир, цибулю та яйце. Підсоліть.

Розділіть тісто на дві частини. Одну скатайте в шар і накрийте рушником. З другої частини зробіть жгут.

Вареники з картоплею та сиром, фото з youTube
Вареники з картоплею та сиром, фото з youTube

Наріжте жгут на шматочки та розкатайте їх в кола. На середину кожного кола покладіть ложку начинки, зліпіть вареники.

Вареники з картоплею та сиром, фото з youTube
Вареники з картоплею та сиром, фото з youTube

Варіть вареники близько 5 хвилин після того, як вони вспливають на поверхню. Подавати вашу страву потрібно з целеною цибулею та сметаною.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, з такими яскравими і настрій одразу стане кращим: рецепт вареників із сиром від зірки "МастерШеф"

Також, Знай.ua писав про таке соковите, що аж слинки потекли: як правильно готувати куряче філе