Цей рецепт гармонійно поєднує у собі ніжність шампіньйонів з ароматом свіжої цибулі та часнику, а також додає особливий шарм завдяки лимонному соку та оцту.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДодавання спецій в кінці готування допомагає підкреслити смак страви і надати їй більш насичений аромат. Які продукти потрібно підготувати:
- 400г маленьких очищених шампіньйонів,
- 120г цибулі,
- 30г вершкового масла +15г олії,
- 2ч.л лимонного соку,
- 2ст.л винного чи яблучного оцту,
- 6-7 зубчиків часнику,
- сіль, перець, тим’ян, пучок кропу по смаку.
Для початку розігрійте сковорідку на великому вогні і додайте олію. Поки вона нагрівається, очистіть шампіньйони і додайте їх на сковорідку. Перемішуйте гриби, щоб вони рівномірно просмажилися. Смажте їх близько 5-6 хвилин, доки вони не стануть золотисто-коричневими.
Потім додайте нарізану цибулю напівкільцями і дрібно нарізаний часник. Потім вершкове масло, яке додасть страві ніжності та кремовості. Перемішуйте і продовжуйте смажити ще 3-4 хвилини, доки цибуля не стане м'якою і прозорою, а часник не виділить свій аромат.
Зменшіть вогонь на середній і додайте лимонний сік і оцет. Ці інгредієнти додають страві свіжість і кислинку, яка чудово підкреслить смак шампіньйонів. Помішуйте і готуйте ще 3 хвилини, доки овочі не наситяться ароматами лимона та оцту.
На останньому етапі додайте сіль, перець і трішки тим'яну. Ці спеції підкреслять смак страви і додадуть їй аромату. Готуйте ще 2-3 хвилини, щоб всі інгредієнти добре прогрілися і змішалися.
Після цього додайте свіжий кріп. Після цього шампіньйони готові до подачі. Вони чудово пасують як до гарячих страв, так і до салатів або гарнірів.
Нагадаємо, ваші стегенця ще ніколи не були такими соковитими: рецепт курки для особливих настроїв
Також, Знай.ua писав про краще за сухарики та м'ясні чіпси: рецепт салатика "Чоловіче щастя", створений для компанії